Inför Malmö Redhawks – Luleå HF: ”Vi tittar inte på tabellen”

Tian Luleå gästar idag åttan Malmö Redhawks i säsongens tredje drabbning lagen emellan. Sex poäng skiljer lagen åt som hittills vunnit en match var mot varandra.

SHL sparkar igång denna hockeylördag med ett sprakande hett syd mot nord möte. Malmö Redhawks som förlorade hemma senast i Malmö Arena tar emot Luleå med två raka förluster. Båda lagen huserar utanför direktplatserna till slutspelet och är i stort poängbehov för att inte halka efter.

Bäddat för målrik tillställning

Tidigare den här säsongen har lagen spelat mot varandra vid två tillfällen. Första matchen slutade i favör för Luleå som i den matchen hade 3-0 redan efter sju minuter. Matchen vann till slut Luleå med 4-2. I den andra bataljen blev det ombytta roller, Malmö vann matchen med hela 5-0 och var ett stort hot i power-play. Anmärkningsvärt är att fem av Malmös sju mål mot Luleå den här säsongen har kommit med en man mer. Med totalt elva mål på två matcher är det bäddat för ännu en målrik match i Malmö Arena.

Viktiga poäng på spel

Matchens kombattanter ligger dessutom båda på play-in. Det gör att poängen som står på spel blir ännu viktigare för att inte halka efter topplagen. Malmös assisterande tränare, Jesper Mattsson berättar för Hockeybladet om förutsättningarna inför morgondagens match.

– Vi siktar på att göra en bra match och inte titta på tabellen för mycket. Det viktiga för oss är att göra en bra prestation varje kväll, då kommer vi hamna rätt där till slut.

Vad utmärker matcherna mot Luleå?

– Det brukar bli väldigt fysiska matcher, och sen har de ett par skickliga killar som vi måste se upp med. Det blir viktigt att vi kommer med hög fart och inte tappar puckar som mot Färjestad.

Ni har bra statistik i power-play mot Luleå, har ni någon speciell strategi i den spelformen mot just Luleå?

– Nej, vi kollar igenom lite hur motståndarna spelar. Men annars lägger vi mest fokus på vårt eget spel, analyserar Jesper Mattsson. 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN