Inför Luleå HF – Färjestads BK – strid väntar Coop Norrbotten

I eftermiddag sparkar det andra mötet mellan Luleå och Färjestad på tre dagar igång. Sist vann värmlänningarna i förlängning och Jonas Holös blev stor matchvinnare.

Näst sista matchen mellan de två antagonisterna, Luleå och Färjestad, går av stapeln klockan fyra i eftermiddag. Dagens batalj är den andra i dubbelmötet som inleddes på torsdagen. Då vann Karlstadgänget efter att Jonas Holös avgjort i förlängningen på framspelning av Rasmus Asplund.

”Det svänger åt båda hållen”

Extra viktig blir matchen i Coop Norrbotten för tabelltian Luleå, vars möten med Färjestad i år inte riktigt gått vägen. Liksom matchen i torsdags brukar dessutom lagen bjuda publiken på bra hockey med hög fart och en stor gnutta känslor när de möts. Det är en matchbild som både spelarna på isen, och framför allt publiken gläds med.

– Det var en ganska jämn match, det svängde mycket åt båda hållen och det var bra fart där ute. Det är jätteroliga matcher att spela, säger Isac Lundeström som ser tillbaka på förra mötet Färjestad i Löfbergs Arena.

Slåss om samma platser

Serien i årets SHL-säsong har dessutom kommit en bra bit över halvvägs och kvällens kombatanter slåss om samma platser i serien. I förra årets slutspel gick de upp mot varandra i en rykande het kvartsfinal, den vann Luleå enkelt med 4-1 i matcher. I år kan de mötas igen i en eventuell matchserie, där vinnaren belönas med en plats i vårens SM-slutspel. Precis som Hockeybladet lyfte i torsdags, så är det två lag som spelar fysiskt, vilket kan innebära startskottet för en riktigt tuff holmgång längre fram i vår.

Fin form på…

Färjestads unge Rasmus Asplund som klev fram och var en gigant i Leif Carlssons lag i torsdags. Med sin närvaro på isen och förmåga att hela tiden lyckas ta sig in på avgörande ställen blir han viktig om FBK ska vinna borta mot Luleå. Två assist blev det från Filistadssonens klubba sist, hittar han nätet ikväll?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN