Inför: Linköping – HV71

Med bara några minuter kvar till årets sista omgång i SHL spelar Linköping hemma mot rivalen HV71. Båda lagen går självklart mot tre poäng då det som sagt inte bara är årets sista match, utan även årets sista E4-derby. 

Tabellfyran HV71 gäster ikväll tabellåttan Linköping i ett omtalat E4-derby. Båda lagen har haft en dalande form på sistone då hemmalaget bara tagit två vinster på sina fem senaste matcher. HV71 har även dem haft svart att plocka in trepoängare under december månad. Trots att man inledde december med två vinster har man inför kvällens drabbning bara lyckats vinna tre av sju matcher i december.

Clubben vann senast

Senast lagen möttes var den tionde december i Jönköping. Linköping vann den matchen med 3-2 efter att ha vänt ett 2-0-underläge till vinst. Marcus Högberg storspelade i Linköpingsskassen den kvällen och hade en räddningsprocent på 92.31. Högberg vaktar Clubbens kasse även ikväll.

Andersson och Carlsson borta i Kanada

Båda lagen har en del spelare på frånvarolistan inför kvällens drabbning. Bland annat saknar gästerna sin unge talang Lias Andersson ikväll på grund av spel i JVM. Gabriel Carlsson som har haft en bra säsong i LHC kommer inte heller till spel ikväll på grund av JVM.

Matchen börjar klockan 19:00 och spelas i Saab Arena i Linköping.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN