Inför Karlskrona – Växjö Lakers: ”Vi har hittat ett lagspel”

Formstarka Växjö Lakers gästar formsvaga Karlskrona HK i första matchen av två i ABB Arena. Lagen har spelat mot varandra en gång tidigare i år, då vann Karlskrona.
– Vi hade inte riktigt självförtroende för att hålla i en ledning då, säger Sam Hallam till Hockeybladet.

Växjö Lakers är en av de stora guldfavoriterna och man kommer till Karlskrona med en strålande formtopp. Laget har vunnit åtta raka matcher och har inte förlorat i SHL-sammanhang sen den 10 december borta mot Frölunda. Tabellåttan Karlskrona har det tyngre och Per Hånbergs mannar är uppe i en förlusttrend på fyra matcher inför helgens back to back- möten med Växjö Lakers.

– Vi har spelat bra under lång tid tycker jag. Vårt material är bra och vi har en stark trupp. Det kanske låter fånigt, men nu har vi även hittat ett starkt lagspel dessutom, säger Sam Hallam.

”Vi spelar 52 matcher”

Växjö ligger på en stabil andraplats i SHL-tabellen och många av lagets stjärnor placerar sig högt upp i poängligan. Under delar av säsongen var inte riktigt Växjö att känna igen, men huvudtränaren Sam Hallam understryker tydligt att det gäller att vara som bäst under 52 matcher.

– Vi spelar 52 matcher under en säsong och de som lyckas hålla en jämn nivå längst blir oftast mest framgångsrika. Det handlar om helhet, allt ska vara på en jämn nivå.

Hur bra tycker du att ni står er mot de andra toppklubbarna i serien idag?
– Det är väldigt tight. Vi har slagit Brynäs, Skellefteå och Frölunda, men ofta är det också dagsformen som avgör.

”De är konsekventa och tydliga”

Första och hittils enda matchen den här säsongen mellan Växjö och Karlskrona slutade med en seger till Karlskrona. Då hade serietvåan Lakers ledningen med 2-0, men tappade till förlust efter straffar och slutresultatet skrevs 2-3 till KHK.

– Den matchen startade vi väldigt bra och hade ledningen med 2-0. Men det var under den perioden på säsongen när vi hade en liten formsvacka och vi inte riktigt hade självförtroendet för att orka försvara en ledning då.

Vad blir nyckeln mot Karlskrona?
– Nyckeln är att försöka hålla en hög lägstanivå i 60 minuter.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN