Inför Frölunda – Skellefteå: ”Inte svårt att ladda om”

Finalrepris i kväll när Skellefteå gästar Frölunda och det är två formstarka lag som drabbar samman i Scandinavium. Frölunda som har sex raka segrar mot Skellefteå har förutsättningarna på sin sida till kvällens match men möter ett Skellefteå med fyra raka segrar.

Det är en riktigt het drabbning under kvällen när Frölunda tar emot Skellefteå i 36:e omgången. Göteborgarna som i SHL-sammanhang senast kommer från en bortaförlust i Växjö toppar tabellen med sex poängs marginal. Skellefteå har haft det jobbigare och hade stora problem i början av säsongen. Skellefteå parkerar nu på en sjätte plats men kommer till Göteborg med fyra raka segrar i bagaget. Detta vittnar om en på förhand intressant match mellan två formstarka lag.

Säkrade sin tredje raka CHL-final

Frölunda har under veckan besökt Schweiz och Gottéron där man spelat CHL-semifinal. Frölunda som vann med hela 5-1 i Frölundaborg kunde säkra finalplatsen för tredje året i rad när man vann returmötet i tisdags med 0-4. Efter en dags matchledig väntar nu SHL-spel och Frölundas assisterande tränare Johan Lundskog tror inte att det kommer bli något problem med så intensivt spelschema.
– Fysiskt är det inga problem och mentalt blir det inte svårt att ladda om. Det finns en historia mellan lagen och mot SAIK är killarna alltid på tårna, säger han till Frölundas hemsida och fortsätter

– Det är två fartfyllda och taktiskt drivna lag som möts och det viktiga för oss blir att vinna kamperna.

Flera nyckelspelare missar matchen

Till spel kommer bland annat inte Skellefteåforwarden Jesper Olofsson som är sjuk. Utöver det missar även Niclas Burström, Axel Holmström, Oscar Möller och Kyle Cumiskey matchen. I Frölundalägret har man i stort sätt full trupp men backen Jonathan Sigalet är fortsatt avstängd sedan knätacklingen på Johan Adolfsson i Örebro.

Håll ett öga på Skellefteås poängkung Joakim Lindström som de senaste tre matcherna gjort sex poäng.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN