Inför Färjestad – Luleå

Färjestad tar emot Luleå i vad som kan förväntas bli en fysisk maktkamp i Löfbergs Arena. Viktiga poäng står på spel och kvällens match är den första i ett hett dubbelmöte – och att lagen är grannar i tabellen ger duellen ytterligare krydda.

Ikväll är det dags för säsongens blott andra möte mellan Färjestad och Luleå. Lagen som möttes i kvartsfinal förra året och som ofta bjuder upp till fysiska duster. Kvällens match blir den första i ett dubbelmöte, då lagen möts igen på lördag i Luleå.

”Två viktiga matcher”

Färjestads Joakim Nygård trycker på vikten av att få med sig bra resultat från de två matcherna mot Luleå.
– Viktiga matcher för oss om vi vill vara med och slåss om en direktplats till slutspelet. Vi behöver vara noggranna och försöka spendera så lite tid som möjligt ute i hörnen, säger han till Hockeybladet.

Han anser även att hans starka skridskoåkning är användbar mot ett storväxt lag som Luleå.
– Ja, så länge jag utnyttjar min snabbhet på rätt sätt. Det gäller att försöka få deras stora backar att vända och vrida på sig.

Känner Färjestad väl

En annan Joakim gör, till skillnad från sina lagkamrater, långt mer än sin andra match mot Färjestad för säsongen. Före detta färjestadaren Joakim Hillding har redan mött värmlänningarna fyra gånger med Växjö som han lämnade tidigare under säsongen, så kvällens möte blir hans femte.
– Det har jag ingenting emot, säger han till Hockeybladet.

Håll ett öga på…

Ole-Kristian Tollefsen och Andreas Jämtin vs. Ilari Melart och Anton Hedman. I ett dubbelmöte brukar känslorna svalla lite extra – och det gör den fysiska aspekten desto mer central. Dessa fyra spelare tillhör den absoluta toppen i ligan när det kommer till att reta upp motståndare.

Hur lång tid tar det innan första tacklingen sitter? Matchen startar klockan 19.00.

Tidigare möten den här säsongen:
Luleå – Färjestad 1–3

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN