IKVÄLL: Ny sarg och matchtröja hos Brynäs IF

Brynäs firade barnkonventionens dag med dunder och brak i Gavlerinken Arena den 15 november. 81 klasser, omkring 2 000 barn, bjöds in till firandet där många överraskningar fanns för de deltagande barnen. En av dem var de 40 meter sarg i arenan som upplåtits till barnen samt speciella matchtröjor som herrlaget ska spela i.
– Jag är mycket stolt att tillsammans med laget, föreningen, partners och fans sprida barnens viktigaste ord, säger herrlagets kapten Jacob Blomqvist till Brynäs IF

Precis som förra året var det Brynäs verksamhetsområde En bra start som tillsammans med UNICEF och Mattecentrum arrangerade firandet av barnkonventionens dag i Gavlerinken Arena. De ca 2 000 inbjudna eleverna fick inne i arenan ta del av matte, dans, artister och framför allt – de nya matchtröjorna och de 40 meter sarg som upplåtits till barnen.
– Vi vill ge alla barnen i Gävle en röst, få dom att känna sig hörda, sedda och öka deras stolthet över sig själv och det som är viktigt för dem, säger Johan Cahling, vice klubbdirektör Brynäs IF till Brynäs hemsida. 

De inbjudna klasserna gjorde ett stort förarbete i klassrummen och fick jobba med flera olika uppdrag. Ett av dessa var att varje klass fick välja ut tre av de, för dem, viktigaste värdeorden ur barnkonventionen. Det är nu dessa som kommer att pryda sargen i Gavlerinken Arena.
– För oss var det viktigt att eleverna som varit med och gjort arbetet fick se detta först av alla, säger Johan Cahling.

Värdeord på tröjan

Värdeorden kommer också att synas på varje spelare i Brynäs IF:s herrlag under de kommande två hemmamatcherna.
– Matchtröjan, som är ett av Brynäs starkaste kännetecken, och en viktig symbol för arbetet vi gör i En bra start, kommer också att vara en bärare av barnens ord, säger Johan Cahling.

Även Brynäs IF:s lagkapten, Jacob Blomqvist, tycker att resultatet av barnens förarbete är bra.
– Jag är mycket stolt att tillsammans med laget, föreningen, partners och fans sprida barnens viktigaste ord. Jag kommer själv att ha ordet respekt på min tröja, och det är ett ord vi ofta pratar om inom laget, och som betyder mycket även för oss.

Sargen kommer att finnas på plats som minst till speluppehållet i december.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tio − åtta =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN