IKO-SILLY: Två kontraktsförlängningar och ett nyförvärv

0
1445
IKO SILLY
Foto: Bildbyrån
Truppbygget för inför SHL säsongen är igång. Två kontraktsförlängningar och ett nyförvärv har presenterats av Oskarshamns sportchef Daniel Stolt. 

Oskarshamns IK har presenterats av två kontraktsförlängningar och ett nyförvärv. Sportchefen Daniel Stolt har jobbat på under veckan och på Valborgsmässoafton blev den första förlängningen klar. Det handlar om forwarden Nicklas Heinerö som har förlängt sitt kontrakt med ett år.

– Det känns kanon att få spela vidare här med grabbarna. Jag har trivts jättebra här under min första säsong och det har varit en härlig känsla i staden hela vägen. Att få vara med på tåget upp i SHL var ingenting jag behövde fundera på alls egentligen. Vi har roliga utmaningar framför oss och det känns skitkul att få vara med, säger han till Oskarshamns hemsida.

Backen Oskar Nilsson blev den andra denna vecka att skriva nytt kontrakt med Oskarshamn och hans kontraktet sträcker sig över den kommande säsongen.

– Det känns fantastiskt bra att äntligen ha skrivit på. Jag känner mig nöjd med min säsong och att vi tog klivet upp känns fortfarande oerhört stort. Målet inför säsongen var att övertyga och få spela i SHL till hösten. Jag fick vara med på resan upp, och är jätteglad över att få kliva på en ny resa med det här gänget, säger han till Oskarshamns hemsida.

Det första nyförvärvet

Sportchefen Daniel Stolt har även plockat in sitt första nyförvärv. Det handlar om backen Emil Wahlberg, som förra säsongen spelade i Västervik. Ett nyförvärv som Daniel Stolt är nöjd med.

– Jag känner till Emil väldigt väl sedan hans tid i Vimmerby och att han tagit kliv och fortsatt utvecklas i Västervik är jag inte ett dugg förvånad över. Han är en rejäl back med bra skridskoåkning, bra förstapass och fint spelsinne. I mina ögon en väldigt underskattad allroundspelare som har fina egenskaper både offensivt och defensivt. Känslan är att han kommer passa som handen i handsken i vårt sätt att spela. säger han till Oskarshamns hemsida.

Den 29-årige backen Emil Wahlberg har skrivit på för två säsonger och han ser fram emot att få göra sin SHL debut i höst.

– Jag har fått mycket förtroende de senaste åren och de här tre åren i Västervik känner jag att jag fått spela ut på ett annat sätt. Att få chansen i SHL nu känns helt fantastiskt och lite av en pojkdröm. Så när chansen dök upp gick det inte att tacka nej. Skithäftigt. Nu är det bara att köra igång här imorgon och se till att man är förberedd och göra allt för att ta chansen, säger han till Oskarshamns hemsida.

Relaterad läsning

IKO-SILLY: Sex historiska spelare lämnar nykomlingen

Läs mer om Oskarshamns truppbygge

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + sju =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.