ANALYS: HV:s ineffektivitet bäddade för DIF-seger

Viktig match för att hänga på i toppen av tabellen. HV71:s ineffektivitet i avslutningslägena bäddade för en imponerande seger för Djurgården som befäster 3:e platsen i SHL-tabellen. 

Det var 6:an HV71 mot 3:an HV71 som ställdes mot varandra under torsdagskvällen. Hemmalaget hade vunnit fem raka matcher mot Djurgården, den senaste i årets säsongspremiär med 4-2. HV71 kom dock med en tung 1-6 förlust mot Linköping i ryggen. En vinst för ett av lagen skulle innebära en fin möjlighet att hänga på i toppen av tabellen.

Bortdömt mål omdiskuterat

Det var hemmalaget HV71 som tog ledningen i första perioden efter att Lawrence Piluts skott studsat oturligt på täckande Djurgårdsbacks klubba. Djurgården kom dock tillbaka och kvitterade genom Marcus Ljungh. Det mest omdiskuterade var emellertid Marcus Högströms bortdömda mål. Högström skickade iväg en projektil rakt upp i krysset men efter videogranskning bedömdes HV-målvakten Fredrik Pettersson Wentzel ha störts i målgården. Ett beslut som inte var populärt i Djurgårdsläget. Ledningsmålet skulle dock komma senare genom Axel Jonsson Fjällby.

Ineffektivt HV

HV71 hade stundtals ett stort spelövertag och pressade ner Djurgården rejält. Trots flera möjligheter till spel i powerplay lyckades man inte göra fler mål på Adam Reideborn. 44 skott på mål blev facit och då är inte endast 1 mål godkänt.
– Det är effektiviteten. Vi skapar tillräckligt med målchanser utan att göra mål, då är det svårt att vinna. Vi måste vara skarpare. Vi har bra offensivt spel men måste göra mål på våra chanser, säger HV:s tränare Johan Lindbom till Cmore efter matchen.

Klapp-klapp spel bäddade för seger

Djurgården vann till slut matchen med 1-4 och talangen Axel Jonsson Fjällby blev tvåmålskytt. Särskilt 1-3 målet var snyggt då Andreas Engqvist och Gustav Possler bjöd på ett riktigt fint klapp-klapp spel och spelade bort Pettersson Wentzel innan Patrik Lundh kunde lägga in pucken i öppen kasse.
– Jag tycker vi spelar riktigt bra idag. Vi kommer upp på de med hög forecheck, har bra anfall och hänger dit ett par puckar, sammanfattar målskytten Lundh matchen i Cmore efteråt.

Segern innebär att Djurgården befäster sin 3:e plats i tabellen, medan HV71 halkar ner till 7:e platsen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN