HV71 vände och vann seg tillställning

Leksand var laget som tog ledningen, men HV71 skulle visa sig vara det starkare laget till slut. Matchen slutade 12 och HV71 tog därmed hem båda mötena den här helgen.

HV71 var det bättre laget inledningsvis och hade flest lägen. Det var däremot Leksand som hade den farligaste chansen med ett skott i stolpen efter fem minuter. Tempot dog av lite sista tio och 00 stod sig till paus.

Svängigt i andra

Leksand startade piggt i andra och fick ett tidigt powerplay, men bortalaget höll rent i underläget. Några minuter efter det skickade Eric Castonguay ändå hemmalaget upp i ledningen efter fint framspel från nyförvärvet Mattias Ritola. Med fem minuter kvar av mellanakten så kvitterade HV71 då Kevin Stenlund styrde in pucken. 12 var också på väg strax därefter, vilket tvingade Per-Erik Johnsson att ta timeout. Det var med nöd och näppe som leksingarna höll ut till pausvila.

Arlbrandt klev fram och avgjorde för HV71

Spelet i tredje perioden var bitvis ganska slarvigt. Lagen orkade inte riktigt trycka i den där sista växeln och inget farligt skapades. Drygt åtta minuter in kom HV71 i en två-mot-etta, och Pär Arlbrandt fixade 12. Mot slutet gjorde Leksand allt vad de kunde för att få in ett till mål. Trots spel i sex mot fyra kom det aldrig något mål, och HV71 höll undan och tog tre poäng.

Leksand – HV71 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)
1–0 (26:26) Eric Castonguay (Mattias Ritola)
1–1 (35:06) Kevin Stenlund (Erik Brännström, Andreas Borgman)
1–2 (48:28) Pär Arlbrandt (Oscar Sundh)
Skott: 32–22
Skott utanför: 14–16
Tekningar: 23–37
Tacklingar: 17–10
Utvisningar: LIF: 0x2, HV71: 2×2
Domare: Andreas Harnebring, Johan Gossas
Linjemän: Tobias Nordlander, Marcus Burman
Publik: 6884

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN