HULT: ”Så tänker vi kring målvaktsfrågan”

HV71 har gjort klart med Felix Sandström som Hockeybladet skrev om i lördags. Nu står man med fyra målvakter i form av Fredrik Pettersson-Wentzel, Linus Söderström, Adam Åhman och nyss nämnde Felix Sandström. Johan Hult berättar här hur HV71 tänker kring målvaktsfrågan.

Linus Söderström ägs av New York Islanders och är fortfarande på andra sidan Atlanten och rehabar sin skada som han åkte på i december. Sportchefen Johan Hult får dock fortfarande positiva signaler om att det kan bli en återkomst till HV71.

— Vi har en situation där Linus har varit borta från hockeyn en längre tid. Vi har fortfarande positiva signaler från honom och förhoppningsvis är han tillbaka hos oss nästa vecka men vi kände att vi är i ett läge då det inte är läge att chansa och när den här bra lösningen med Felix dök upp tog vi den möjligheten, förklarar Hult i en intervju med Jönköpingsposten.

Sandström är HV71-målvakt nästa säsong

Hult förklarar vidare kring hur man tänker i målvaktsfrågan inför kommande säsong. Söderström är utlånad till HV71 av Islanders men han är borträknad för 18/19 då Hult är säker på att han kommer vara i New York då. Adam Åhman behöver spela matcher för sin utveckling och det kan bli tal om en utlåning där. Man har en vakant plats på målvaktspositionen enligt Hult.

— Vi har utgående kontrakt med ”PW” och Linus, eller Linus har vi ju inte ens kontrakt med, han är utlånad från New York Islanders och vi räknar med att han spelar där nästa säsong. Felix tar en av de två platserna nästa säsong, säger Hult vidare.

Felix Sandström blir alltså en av två målvakter kommande säsong i HV71 och med tanke på att Fredrik Pettersson-Wentzel har utgående kontrakt och det inte är säkert att man förlänger med honom då det även ryktas att Jonas Gunnarsson kommer att stå i HV71 nästa säsong så blir frågorna många.

Sandström själv om HV71

Det är alltså helt klart att Felix Sandström blir en av två målvakter i HV71 nästa säsong då han skrivit på för resterande del av denna och nästa säsong. Han är nöjd över att få chansen i laget som han mötte i finalen förra året.

— Det här känns som en bra möjlighet för mig, jag kommer till ett bra gäng och allt runt omkring verkar också bra. Och de har ju gjort bra saker med spelare som har varit här tidigare, säger Sandström.

Sandström berättar i intervjun med JP hur han upplevde finalen förra säsongen.

— Det var verkligen en häftig upplevelse, även om HV tog det till slut. Nu söker jag revansch efter det, jag vet hur tråkigt det är att förlora en final och vill inte uppleva det igen. Jag vill vinna och många av grabbarna här vet efter förra året hur det är, säger Sandström till Jönköpingsposten.

Säsongen hittills har varit mindre lyckad för 21-åringen som varit utlånad till Oskarshamn under en period. Nu är revanschlustan hög och han vill visa vad han går för i dom regerande svenska mästarna.

— Det har varit ryckigt, jag är ung och vill spela mycket och då är det tråkigt när det blir så där. Jag känner mig revanschsugen nu, säger Sandström.

Nytt målvaktspar i HV71 18/19?

Blir det ett målvaktspar bestående av Felix Sandström och Jonas Gunnarsson i HV71 nästa säsong? På frågan om Jonas Gunnarsson är en HV71-målvakt nästa säsong blir svaret kort och koncist.

— Det kommenterar jag inte alls, säger Hult.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN