HV71 knep poängen när man gästade Lindab Arena

På kvällens hockeymeny stod endast en SHL-match på schemat och det var matchen mellan Rögle BK och HV71. Det var en jämn och tajt match, men HV71 lyckades dra det längsta strået.

De riktigt heta chanserna saknades

De bägge lagen inledde matchen piggt, men de riktigt heta chanserna saknades. Närmast var HV:s trollkarl Mattias Tedenby när han testade Lindbäck i Rögle-målet med ett kvickt skott. 0-1 skulle komma till efter ett bra anfall av HV71 där Simon Önerud kunde avsluta snyggt i bortre stolproten.

Tedenby fortsatt het

Den andra perioden inleddes med hög fart och Mattias Tedenby var fortsatt het i matchen. Efter drygt en minut in i första perioden fintade han bort Rögles Felix Schütz och drog ett skott i hjälmen på Lindbäck. Inget mål den gången. Men istället skulle Rögle kvittera, efter att ha kontrat in pucken då HV71 tappat pucken på blålinjen. Men HV skulle återta ledningen efter att Oscar Sundh kunnat skjuta in en sidledspass från lagkamraten Kevin Stenlund.

Rögle nära en kvittering – men HV71 kunde avgöra

I den tredjeperioden var det något tempofattigare, men lagen fortsatte att byta chanser som de gjort igenom hela matchen. Efter drygt åtta minuter in i den tredje perioden utvisades HV71:s Christoffer Törngren för tripping. Rögle fick chansen i numerärt överläge men lyckades inte ta tillvara på läget. Trots flera heta chanser lyckades Rögle inte kvittera. Istället kunde HV71 avgöra matchen i tom kasse genom Eric Christensen.

Rögle – HV71 0-0 (0-0,0-0,0-0)
0-1 (13.49) Simon Önerud (Mattias Tedenby, Niklas Hansson)
1-1 (25.35) Simon Ryfors (Taylor Matson)
1-2 (32.16) Oscar Sundh (Kevin Stenlund, Christoffer Törngren)
1-3 (59.21) Eric Christenen (Oscar Sundh, Simon Önerud)
Skott: 22-26