Lindbom: ”Ingen kris i HV71”

Halva säsongen är spelad och HV71 har enligt många underpresterat mot slutet av säsongen där man vunnit o förlorat varannan match ungefär.

 

Men en sjundeplats i tabellen och ett spel som inte stämmer. Så är det ett HV71 som har mycket att arbeta med under juluppehållet. Spelidé saknas, Powerplay fungerar inte och backspelet är stundtals bedrövligt. Men någon kris tycker Johan Lindbom inte att det är.

— Det var mycket strul direkt från början med alla skador och allt vad det innebar med att spelarna inte kunde träna ordentligt och svårigheter att hitta rätt formationer. Allt är sammankopplat egentligen. Det har varit lite svajigt i försvaret emellanåt men där är det ingen kris. Det stora problemet är att vi inte gör mål, säger Lindbom till jp.se

Samma spelidé som fjolårets guldsäsong

 

Något HV71 pratat mycket om är svårigheterna att göra mål. Skottstatistiken vinner laget ganska ofta men trots det så förlorar man matchen. Problemet är att man inte får till det långa anfallsspelet som man vill ha. Ett annat problem är att HV71 inte har något bra Powerplay, något som laget saknade hela förra säsongen.

– Det där hänger också ihop med att vi inte håller det intensiva spelet på den jämna nivå vi vill. Vi kommer inte med fart, avslutningarna kommer från lite fel lägen, power play har knakat lite och så vidare. Sen ska man ska komma ihåg att vi hade en väldigt hög omsättning i truppen. Det var lite som att börja om från början och vi jobbar fortfarande på att få in alla i spelidén, avslutar Lindbom.

På tisdag möter HV71 Luleå hemma i Kinnarps Arena och då gäller det för Lindbom och co att man fått in spelidén hos alla spelare för att man ska ta sig ur det där varannan matchträsket.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN