HV71: Finsk landslagsspelare förstärker – har vunnit JVM

HV71 förstärker med den finske landslagmannen Miska Siikonen. Klubben hämtar forwarden från finska JYP och kontraktet gäller säsongen ut.
– En kraftfull forward, säger Johan Hult.

Krisande HV71 har gjort klart med forwarden Miska Siikonen, närmast från JYP i finska ligan. Klubben har skrivit på ett kontrakt som gäller säsongen ut med den finske landslagsmannen. Siikonen vann JVM-guld med Finland 2016 och hittills har 24-åringen hunnit med fyra A-landskamper.

– Jag vet att HV71 är en anrik klubb och Jönköping en vacker stad så det ska bli oerhört roligt att komma dit och dra på sig HV-tröjan. Jag ska göra mitt bästa för att hjälpa laget att vinna matcher och vill tacka alla inblandade för denna möjligheten, säger Miska Siikonen till klubbens hemsida.

Stor och kraftfull

Siikonen är en stor, 190 centimener lång, och kraftfull forward som på sina 242 matcher i finska ligan levererat 108 poäng. Nu väntar spel i SHL säsongen ut.

– Miska är en stor och kraftfull forward med en hel del skicklighet som går att använda både som center och ytterforward. Han har varit en ledande spelare i JYP under två säsonger och tar stort ansvar i alla tre zoner, säger Johan Hult, sportchef i HV71 till klubbens hemsida.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN