HV71: Då kan skadade forwarden vara tillbaka

Forwarden har missat mer än hälften av matcherna för HV71 den här säsongen. Förra säsongen spolierade av en hjärnskakning. Med 21 missade matcher är många oroliga för forwardens karriär. Nu kan Hockeybladet berätta när 26-åringen troligen är tillbaka i spel.
– Det går snabbare än vi planerat för, säger Andreas Frostemark till Hockeybladet.

Den 26-årige forwarden Sebastian Wännström har missat 21 av HV71:s 41 matcher så här långt på säsongen. Den förra säsongen blev det bara 20 matcher på hela säsongen för den starke poänggöraren, då i Rögle. Förra säsongen fick han spolierad på grund av hjärnskakning, i HV71 är man mer förtegna om varför han är borta när Hockeybladet checkar läget.

– Vi kommenterar inte vilken typ av skada han har, han rehabiliterar och det går bra. Det går till och med snabbare än vi planerat för, säger Andreas Frostemark, sjukgymnast i HV71 till Hockeybladet.

Tränar på

Enligt vad Hockeybladet erfar är det många HV-supportrar som är oroliga för Wännströms fortsatta karriär, något som Frostemark kan lämna lugnande uppgifter.

– Det är ingen fara med karriären, han tränar enligt det program vi lagt upp för honom. Som det ser ut är han definitivt tillbaka innan säsongen är slut.

Räknar ni med att han är till slutspelet med andra ord?
– Slutspelet startar i mitten av mars och innan dess ska han vara tillbaka. Prognosen säger i slutet av februari.

Efter OS-uppehållet?
– Ja, då någon gång ska han vara tillbaka i spel.

Wännström var på is i förra veckan och den här veckan har han tränat vid sidan av isen. Det är inget som oroar Frostemark.

Stark poänggörare

Sebastian Wännström gör många poäng när han väl spelar, på förra säsongens 20 matcher blev det 18 poäng. På den här säsongens 20 matcher i SHL har det blivit 15 poäng.

Läs mer om HV71>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN