HV71 bröt Brynäs segersvit

HV71 med David Ullström åter i truppen tog under tisdagskvällen emot ett formstarkt Brynäs som inte förlorat en match under hela februari. Ett på förhand viktigt möte där båda lagen var i behov av poäng för att hamna så högt upp i tabellen som möjligt. En match som slutade 3-0 efter en gedigen hemmainsats.

Det var en jämn tillställning under första perioden med en liten fördel Brynäs. Men det var hemmalaget som tog ledningen nio minuter in i matchen då Mattias Tedenby bröt sig in framför mål och sköt ett skott som målvakten räddade men som via Ryan Gunderson studsade in i mål. Kevin Clark hade med två minuter kvar av perioden ett friläge som Linus Söderström lyckades rädda.

– En hygglig insats av oss under första perioden, men vi måste skärpa till oss precis när vi blir fem mot fem igen, där ger vi Brynäs ett friläge sa, David Ullström till CMore.

Vi ger dem lägena”

HV71 ägde spelet större delen av andra perioden och utökade ledningen till 2-0 genom Lias Andersson, assisterad av Mattias Tedenby och Filip Sandberg. En period som bestod av mycket slarv från Brynäs som hade svårt att få utdelning på sina chanser.
– Jag tycker att vi kan mycket bättre än vad vi presterar. Vi slarvar och ger dem lägena. Det kommer att krävas mycket mer om vi vill vinna här idag”, sa Brynäs Jonathan Granström i CMore efter den andra perioden

HV71 bröt Brynäs svit

HV71 bröt Brynäs fina svit med åtta vinster i rad, mycket tack vare en storspelande Linus Söderström i målet som fick hålla sin femte nolla för säsongen. Brynäs hade svårt att få utdelning på de chanser som gavs och därmed stod HV71 som segrare med 3-0 och Brynäs segersvit bröts.

HV71 – Brynäs IF 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)
1–0 (9.05) Mattias Tedenby (Simon Önerud, Christoffer Persson)
2–0 (32.02) Lias Andersson (Mattias Tedenby, Filip Sandberg)
3–0 (48.58) Andreas Borgman, PP1 (Chris Abbott)
Skott: 28–25 (10–9, 10–5, 8–11,)
Utvisningar Hv71: 3×2 Brynäs: 3×2
Domare: Pehr Claesson, Morgan Johansson
Linjemän: Tobias Haster, Anders Nyqvist