HV-stjärnan skadad: ”flygs till USA”

Linus Söderström har stått utanför matchtruppen en längre tid. Och idag kom beskedet att skadan är av det slaget att operation är nödvändig.

 

HV71 kommer att få klara sig utan Linus Söderström ett par veckor framöver. Linus har ådragit sig en skada i den nedre delen av buken. En så kallad sportsman’s hernia en försvagning i bukväggsmuskulaturen.

– I de flesta fall kommer smärtan smygande men det kan se olika ut. På isen får man svårt att prestera och eftersom man har ont i nedre delen av buken kan det vara svårt att åka skridskor och göra de förflyttningar som krävs, säger Andreas Frostemark, och berättar att han under det tiotalet år han varit i HV71 sett fyra, fem liknande skador. Säger han till jp.se

Flygs till USA

 

Linus Söderström är utlånad till HV71 av New York Islanders och det är dom som kommer flyga över Linus på annandagen för operation. Efter det blir det mellan 4-6 veckors rehab för Söderström. HV71 lånade förra säsongen in Tingsryds Niklas Rubin. Och med Söderström borta så behöver laget se över målvaktssituationen.

– Det är inte kul att vara borta länge men eftersom jag dragits med detta i princip hela hösten så är det skönt att få det åtgärdat. Dessutom får jag operationen mycket tidigare i USA än vad jag skulle få i Sverige. De är långt framme där borta när det gäller denna typ av skador så jag känner mig i väldigt säkra händer.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN