HV-spelaren stängs av efter armbågstackling

HV71-backen Christoffer Persson stängs av i två matcher. Detta efter en armbågstackling som tog mycket illa på Malmös Robin Alvarez i gårdagens match.

Gårdagens match mellan Malmö och HV71 slutade positivt för hemmalaget som tog de tre poängen efter en 3-1 seger. Men en smolk i glädjebägaren var skadan på forwarden Robin Alvarez. I en tilltrasslad situation vid HV71:s mål föll Alvarez till marken och över sig fick han HV:s Christoffer Persson. I situationen fullföljde Persson en armbågstackling som tog så pass illa att Alvarez, enligt Malmölägret, drabbades av en hjärnskakning. Hjärnskakningen sägs hålla honom borta från spel på obestämd tid.

Persson stängs av

Väl under matchen fick inte Persson något straff för förseelsen. Men efter granskning i efterhand anmäldes han av ansvarig för SHL:s situationsrum, Christer Lärking, till disciplinnämnden, som tagit beslutet att stänga av honom i två matcher. I disciplinnämndens pressmeddelande åläggs domen på följande premisser:
”Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Christoffer Persson gjort sig skyldig till elbowing. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms, med hänsyn till graden av vårdslöshet, till en tid som bedöms motsvara två matcher”.

HV71 drabbas nu alltså av ännu ett tungt avbräck. Sedan tidigare har man hela 9 skador men idag gick man ut med att man temporärt lånar in Brynäs back Marc Zanetti.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN