Foto: Bildbyrån
I fredags presenterade HV71 sitt första nyförvärv inför säsongen 19/20 i form av forwarden Linus Sandin. Idag kan Jönköpingsklubben avslöja att man gjort klart med ytterligare en spelare där man värvar SHLs målfarligaste back under den gångna säsongen. 

Sedan det stod klart att backgiganten Mikko Lehtonen lämnar HV71 är det många som har undrat hur klubben ska ersätta honom. Nu tros man ha hittat hans ersättare. HV71 har nämligen gjort klart med backen Johannes Kinnvall, som har spelat de två senaste säsongerna i Timrå IK.

21-årige Kinnvall noterades för starka 22 poäng (12+10) under denna säsongen i Timrå. Med sina tolvmål delade han därmed skytteligan för backar i SHL med Rögles Kodie Curran. Dock slutade lagets säsong desto sämre genom att åka ur högsta ligan i kvalserien mot Oskarshamn. Det blir ändå SHL kommande säsong för backen då han har skrivit ett tvåårs kontrakt med HV71.

– Han har gjort det otroligt bra hela året och spelar med ett fint självförtroende. En tvåvägsback som fortfarande är ung och utvecklingsbar. Det ska bli spännande att se honom i HV-tröjan i vinter, säger Johan Hult till HVs hemsida.

Kinnvall själv hoppas att sin tid i HV71 ska hjälpa både laget och hans egna framgångar.

– Det känns fantastiskt roligt och känns som ett steg i rätt riktning för mig. Jag hoppas kunna bidra till HV71:s framgång och utveckla mitt eget spel ytterligare, säger Johannes Kinnvall till lagets hemsida.

Läs mer om HV71>>>

Kommentarer

Kommentarer