HV-SILLY: Dansk landslagsback klar för HV71

HV71 förstärker på backsidan inför kommande säsong. Nu meddelar klubben på sin hemsida att man gjort klart med en dansk landslagsback som nyligen blev tysk mästare med EHC Munchen.

Den danska backen Markus Lauridsen är klar för HV71 kommande säsong. Lauridsen kommer senast från EHC Munchen i tyska högstaligan som han blev mästare med. Han noterades för sju poäng (2+5) på 32 spelade matcher.

–Markus är en stor och stark back med en härlig attityd och inställning. Han kommer att ge trygghet i vår defensiv men också bidra offensivt med sin fina skridskoåkning, säger Johan Hult, sportchef i HV71 till klubbens hemsida.

Tidigare i SHL

Markus Lauridsen har spelat i SHL tidigare. Då representerade han Leksand säsongen 2016-17. Han har även hunnit spela i AHL, Hockeyallsvenskan och nu senast tyska högstaligan. Utöver detta så har han vid flertalet landslagsmatcher och VM-turneringar med Danmark i bagaget.

–Jag känner till HV71 väl efter mina år i Sverige och vet vilken anrik klubb det är och vilken fantastisk publik de har, säger Markus Lauridsen.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN