HV-målvakten: ”Det ska bli jäkligt kul när jag får spela första matchen.”

HV-målvakten Felix Sandström spelar i sin tredje klubb denna säsong. En tuff säsong som framförallt kantats av en skada i buken. Han fick begränsad med speltid i Brynäs och lånades ut till Oskarshamn. Nu är han i HV71 och ser fram emot att få spela förta matchen med den nya klubben.

Det var under en match just mellan HV71 och Brynäs den 10: februari som Cmore studion bekräftade att Gävlesonen Felix Sandström var klar för HV71. Både Niklas Wikegård och Petter Rönnqvist är förvånade över att Brynäs sportchef Stefan Bengtzén väljer att skicka sin målvakt till HV71. Felix Sandström har allt som krävs för att bli en bra målvakt. En skada stoppade honom från spel under större delen av säsongen, men han valde att vända situationen och se till det positiva.

–Man lär sig om sig själv men även hur mycket hockeyn betyder. Det var tufft när jag inte kunde spela matcher eftersom jag verkligen ville vara där och hjälpa till. Man lär sig väldigt mycket om sig själv och hur man ska hantera saker. Man får ta det positiva av det negativa, säger Felix Sandström till jnytt.se

Vill hjälpa laget att vinna

Felix Sandström är sedan ankomsten till HV71 säkrad en av målvaktsplatserna till nästa säsong. I dagsläget finns även Fredrik Pettersson-Wentzel, Linus Söderström och Adam Åhman i HV71. David Gunnarsson är klar för nästa säsong även om HV71 själva inte bekräftat det. Felix Sandström trivs bra i HV71 och ser fram emot att få spela sin första match för klubben.

–Det är jätteskoj att vara här, det är bara positivt. Jag har haft det jättebra hittills och bekantat mig bra med gänget. Jag vill hjälpa laget att vinna, och det vet jag att många här vill. Många spelare är kvar sedan förra året och de vet hur HV71 ska vinna matcher.

Med i kvällens matchtrupp

Felix Sandström i matchtruppen mot Malmö senast och i kvällens möte mot Färjestad så är han en av två målvakter tillsammans med Fredrik Pettersson-Wentzel som åker upp till Karlstad. I skrivandets stund så är det fortfarande oklart vem av dom båda som kommer att vakta kassen i kvällens match mot Färjestad.

–Det får vi se. Det får coacherna dra för dig, säger Sandström.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN