Hult: ”Vi har platser att fylla”

 

HV71 har haft en svajig höst och är långt ifrån nöjda med varken spelet eller tabellplaceringen. Och redan nu börjar man lägga laget inför nästa säsong.

 

HV71 har spelledigt fram till den 19 december då man möter Luleå i Kinnarps Arena. Spelledigheten kommer lägligt för HV71 som mot slutet haft stora svårigheter att hitta sitt spel och laget har vunnit och förlorat varannan match.

– Vi vill få bort ”varannandags-stämpeln” och bli ett jämnare lag. Det finns inget mirakelmedel utan det är något vi spelare och ledare tillsammans måste bygga upp. Vi måste vara konsekventa i det vi gör. Just nu jobbar vi otroligt mycket med att höja kraven på att hålla en hög kvalité på träningarna, och då kan det handla om små detaljer i spelet, säger Johan Hult till Jönköpings-Posten.

Räknar inte med Linus

 

i dagsläget är det inte aktuellt med några nyförvärv för HV71 utan man gnuggar detaljer med den gruppen man har. För att få ut det där extra ur varje spelare. David Gustafsson förklarade i intervju att på att det är en karaktärsfråga hos varje enskild spelare. Där truppen blir för nöjda efter en seger så det smittar av sig negativt till nästa match. Samtidigt som HV71 försöker hitta tillbaka till sitt spel så pågår arbetet inför nästa säsong och det finns platser att fylla på varje position.

– Som läget ser ut idag har vi definitivt platser vi ska fylla på målvakts-, back- och forwardssidan. Och då tittar vi både på befintlig trupp och på spelare utifrån.

Kontraket med Linus Söderström som är utlånad av New York Islanders och Fredrik Pettersson-Wentzel går ut efter säsongen och där räknar HV71 med att minst en av dem försvinner. Linus Söderström tillhör Islanders nästa säsong samtidigt så har ”PW” spelat upp mot slutet och lär vara intressant för flera klubbar. – varit jätteduktig nu när han har kommit igång, säger Johan Hult utan att vilja gå in på om det förs diskussioner med målvakten.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN