Hudacek omutlig mot Djurgården igen

För andra gången den här säsongen höll Örebros Julius Hudacek nollan och för andra gången var det Djurgården som stod för motståndet.

– Frustrerande, säger Djurgårdens Markus Ljungh till Sportbladet.

Örebros målvakt Julius Hudacek har ett mentalt övertag på Djurgårdens spelare. På två matcher den här säsongen har slovaken inte släppt in ett mål och då har Djurgården skjutit hela 70 skott mot honom.

– Jag tycker att vi är bättre på allt annat utom effektiviteten, sa Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till Cmore efter matchen.

Djurgården dominerade spelet i matchen mot Örebro, men de fick aldrig in pucken. Örebro spelade ett disciplinerat försvarsspel och väntade ut Djurgårdens misstag.

– Frustrerande. Vi skapar lägen för att göra fyra, fem mål. Så här i efterhand känns det jävligt surt. Det känns piss att vi kommer härifrån tomhänta, säger Markus Ljungh till Sportbladet.

Strålande målvakt

Julius Hudacek var felfri i matchen och en av orsakerna till succén kan vara att han har plockhandsken i höger hand, mot det normala som är vänster hand. Som efter matchen hyllas av en annan matchhjälte för Örebro.

– Det var en tuff match mellan två lag som behövde poäng. Skönt att vi kunde vinna och det var mycket tack vare Hudacek. Han ger oss trygghet bakåt och är grym. Det är så jämna matcher så att om man går ner lite i arbetsmoral så förlorar man. Det var det som hände framförallt mot Frölunda. Nu kommer vi tillbaka och gör en bra match, säger Kalle Olsson till Cmore.

Örebro HK – Djurgårdens IF 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)
1-0 (22.31) Johan Wiklander (Kalle Olsson), spel fyra mot fem
2-0 (47.00) Kalle Olsson (Kalle Jellvert, Bobo Petersson)
3-0 (52.31) Daniel Viksten (Martin Johansson, Johan Motin)
Skott: 14-37 (4-8, 3-17, 7-12)
Skott utanför: 16-16
Tekningar: 22-25
Tacklingar: 18-15
Utvisningar ÖHK: 4×2 DIF: 4×2
Domare: Morgan Johansson, Robin Sir
Linjemän: Gustav Jonsson, Emil Wernström
Publik: 5 225

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN