Hovet ska rivas – ska lämna plats för bostäder

Stockholm Stad har nu kommit fram till att Hovet kommer att rivas. Det för att lämna plats åt bostäder på den marken. Tanken är att beslutet ska tas formellt i mitten på nästa vecka.

Sedan 1955 har Hovet stått där det står och både AIK och Djurgården har arenan som hemmaplan i Ishockey. Nu kan det dock komma att ändras då Stockholm Stad planerar att Hovet ska rivas för att bygga bostäder. Det har tidigare sagts att ifall arenan ska stå kvar så behöver den renoveras, nu väntas däremot den renoveringen läggas på Globen istället.

För ett år sedan tog Djurgården upp ämnet med sina supportrar. Då pratades det om en flytt till Globen som man då ska ha som ny hemmarink. Det skulle innebära en del omstrukturering kring arenaområdet, till exempel de evenemang som nu utspelar sig i Globen. Dessa skulle då kunna utspela sig i lokaler runt om Globen, så som Annexet och Tele2 Arena, säger Djurgården Hockey på sin hemsida.

Även AIK skrev ut på sin hemsida hur detta kan påverka dem. För AIK Hockey låg dock huvudfokuset på att man behövde skapa ett arenarum med lika bra atmosfär som på Hovet.

700 miljoner beräknas renoveringen av Globen landa på och det är pengar man beräknar få in på de bostäder som byggs. Istället för Hovet ska en eller två underjordiska rinkar byggas.

Beslutet väntas tas formellt på torsdag nästa vecka och det görs av kommunägda arenabolaget, SGA Fastigheter. Sedan kommer det slutgiltiga beslutet gå genom Stockholms kommunfullmäktige.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN