Hon blir ny vd för Svenska Hockeyligan

Nu är det klart vem som blir ny vd för Svenska Hockeyligan, SHL. Rekryteringen är klar och Djurgårdens avgående vd Jenny Silfverstrand tar över under hösten 2020.
– Det är fantastiskt inspirerande att arbeta med något som engagerar så många som ishockey gör, säger Silfverstrand.

Jenny Silfverstrand blir nu vd för Svenska Hockeyligan, SHL, under hösten 2020. Hon avgår som vd och klubbdirektör i Djurgården för den nya tjänsten.

– Det har verkligen inte varit ett lätt beslut att ta. Jag har varit i Djurgården så länge och varit med om så mycket. Nu har jag fått ett erbjudande som jag valt att gå vidare med. Jag känner mig trygg med att mitt fokus kommer vara helt inriktat på Djurgården den tid som jag är kvar hos Djurgården Hockey. Jag har fullt fokus på arbetet i sviterna av Coronaviruset och det känns som att vi är bra rustade inför framtiden, säger Jenny Silfverstrand till Djurgårdens hemsida.

Tillförordnad vd

Sedan 2018, när Jörgen Lindgren fick sparken, har Michael Marchal varit tillförordnad vd. Nu har styrelsen rekryterat Silfverstrand från Djurgården, där hon jobbat sedan 2004 och varit vd sedan 2013.

– Vi har sökt efter en ledare med gedigen erfarenhet och med god kunskap kring de frågor som skapar förutsättningar för dagens och morgondagens SHL. Michael Marchal får en mycket kvalificerad efterträdare och SHL kan bygga vidare på en organisation och inriktning som styrelse och ägarna ger förutsättningar för, säger Anders Källström, ordförande i SHL.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN