Holloway stor hjälte när Skellefteå slog jumbon

Bud Holloways återkomst till SHL har fått vänta. Men när Skellefteå tog emot Leksand hemma i Skellefteå Kraft Arena var han tillbaka i Skellefteå-tröjan. Och vilken comeback det blev.

Det var stor glädje när Skellefteå meddelade att man värvat hem den tidigare skyttekungen Bud Holloway. Debuten har fått vänta på grund av pappersarbete. Men mot Leksand gjorde han comeback i sin tidigare klubb.

Skellefteå inledde den första perioden svajigt och det var Leksand som skulle ta ledningen. 0-1 kom genom William Wikman på retur efter att Leksands-spelaren Eric Castonguay kastat in pucken framför Skellefteå-målet. Men det dröjde inte länge innan man hade kvitterat. Kvitteringen gjordes av Pär Lindholm efter att han snyggt lurat upp tre Leksands-spelare och sprätt upp pucken i nättaket. Och sedan skulle Bud Holloway presentera sig inför fullsatta Skellefteå Kraft Arena. 2-1 gjorde han efter en målvaktsretur från Leksands målvakt Henrik Haukeland.
– En jämn och tät match där ute. Leksand gjorde ett bra jobb med att gå på mål tidigt, men vi försöker bara bygga på det här byte för byte, sade Skellefteås Bud Holloway till CMore efter första perioden.

I den andra perioden utvisades bortalagets back Alexander Ytterell. Istället för att släppa in mål kvitterade man genom Martin Karlsson som kommit fri och lurat bort Skellefteå-målvakten Joni Ortio. Skellefteå tryckte på för att utöka ledningen men spetsen i det där sista saknades.

I den tredje perioden kom Skellefteå ut som ett helt nytt lag och man pressade Leksands backar hårt. 3-2 skulle komma genom den tidigare Malmö-spelaren Henrik Hetta, snyggt assisterad av Bud Holloway. Men Leksand hittade tillbaka i matchen och man kvitterade genom sin norske forward Sondre Olden som skickat upp en riktig projektil i krysset.

Efter en jämn tredje period där lagen inte kunde skilja på varandra vankades det sudden death. Det dröjde inte långt in i den 4:e perioden innan Sebastian Aho kunde få fri gata och sätta dit 4-3 högt bakom Haukeland.
– Otroligt skönt att vinna och få nypa det till slut. Vi gör väl inte vår bästa match men vi krigar på och stänger igen det i övertiden, sade Skellefteås Sebastian Aho till CMore efter slutsignalen.

Skellefteå AIK – Leksands IF 4-3 (2-1,0-1,1-1,1-0)
0-1 (03.05) William Wikman (Eric Castonguay)
1-1 (04.09) Pär Lindholm (Johan Alm, Sebastian Aho)
2-1 (14.35) Bud Holloway (Emil Djuse, Pär Lindholm)
2-2 (23.38) Martin Karlsson (Jesper Ollas)
3-2 (51.10) Henrik Hetta (Bud Holloway, Pär Lindholm)
3-3 (53.58) Sondre Olden (Ben Youds, Johan Porsberger)
4-3 (61.13) Sebastian Aho (Joni Ortio, Pär Lindholm)