Hockeybladets redaktion: Så slutar åttondelarna

Det är dags för slutspel och det som tidigare gick under namnet Play In. Nu heter det åttondelsfinaler och fyra lag gör upp om två kvartsfinalplatser. Hockeybladets redaktion ger sin syn på åttondelarna.

Slutspelet startar med ett riktigt klassikermöte när Färjestad och Djurgården möts i den ena åttondelsfinalen. I den andra är det nord mot syd, Luleå mot Malmö. Så här slutar åttondelarna enligt Hockeybladets redaktion.

Färjestad BK – Djurgårdens IF

11 mars klockan 15.15, Löfbergs Arena
13 mars klockan 19.00, Hovet
15 mars klockan 19.00, Löfbergs Arena, eventuell match

Mattias Persson, chefredaktör 2–1

Färjestad med stora ledare som Joel Eriksson Ek, Milan Gulas och Magnus Nygren kommer att vinna matchserien. Tillsammans med två storspelande målvakter i Stefan Stéen och Lars Haugen tar sig Färjestad till kvartsfinal.

Robin Lennartsson, vice chefredaktör 2-1

Färjestad har vunnit samtliga möten under säsongen men det spelar ingen större roll nu. Jag tror ändå att Färjestad kommer dra det längsta strået i matchserien med fyra starka kedjor som maler på. Krydda det med en stark förstakedja, vars poängproduktion varit stekhet på slutet. Utöver det blir målvaktskampen viktig och små marginaler kommer avgöra. Djurgårdens chans ligger i att alla spelarna jobbar hårdare än motståndarna i 60 minuter i alla tre matcher.

Oscar Lebisch, redaktör 2–1

Hemmaplansfördelen avgör den här serien. FBK har snäppet vassare lag och ett mentalt övertag via 4–0 i inbördes möten, men Djurgården avslutade grundserien starkt. Blir jämnt och små marginaler kommer avgöra. Minst en match kommer avgöras efter en lång, nervkittlande förlängning.

Alexander Holm, redaktör 2–1

Även om det inte har så stor betydelse nu så har Färjestad 4-0 i matcher mot Djurgården i år. Tror det kommer bli jämnt, men håller ändå FBK lite högre då de har något bättre forwardsspets.

Tomas Hedlund, publisher 1–2

Båda lagen har riktigt bra form och målvakterna Adam Reideborn och Stéen storspelar. Djurgården har sex raka segrar och har vunnit sina förlängningar på slutet. Blir en gastkramande avslutning i Karlstad på torsdag.

Edvin Lindelöf, skribent 1–2

Djurgården är grymt formstarkt samtidigt som man är på gång. Kommer dock bli riktigt tajt och tror det blir jämna matcher.

Svante Störlinge, skribent 1–2

Djurgårdens självförtroende och Reideborns form gör det för DIF. Men Färjestad ger sig inte så lätt och tar en match.

Anton Comstedt, skribent 2–0

Båda lagen kommer in till åttondelsspelet i form, men Färjestad är på pappret något vassare i år. Med Stéen i mål och spelare som Eriksson Ek, Joakim Nygård, Johan Ryno, Alexander Johansson och Gulas, tror jag Djurgården i slutändan inte har så mycket att sätta emot Färjestad. Färjestad brukar även lyfta sitt spel ännu en nivå vid slutspelstider.

Lucas Henriksson, skribent 2–0

Färjestad har ett lag med större vinnare än Djurgården, med spelare som Eriksson-EK, Nygren och Stéen i målet. Tror det kommer bli avgörande. Det kan nog bli jämna matcher men jag tror FBK tar hem matchserien med 2–0.

Mattias Gutiérrez Olsson, skribent 1–2

Djurgården kliver in till åttondelsfinalen med ett sprudlande självförtroende och kan Reideborns fina form vidhållas kan vinstsviten mycket väl förlängas. Färjestad har en bredare trupp, men i ett slutspel brukar motivation och form vara avgörande.

Erik Norin, spelexpert 2–1

Färjestad det bättre laget i grunden och med Nygård i bra målform borde man klarar det här. Djurgården tar en match på hemmaplan med seriens mäktigaste ljudnivå i ryggen.

Hockeybladets redaktion

Färjestad – Djurgården 7–4

Malmö Redhawks – Luleå Hockey

11 mars klockan 18.00, Malmö Arena
13 mars klockan 19.00, Coop Norrbotten Arena
15 mars klockan 19.00, Malmö Arena, eventuell match

Mattias Persson, chefredaktör 2–1

Malmös lag har stor slutspelsrutin sedan tidigare, och detta tillsammans med seriens bästa målvakt Oscar Alsenfelt kommer räcka till att säkra kvartsfinalplatsen.

Robin Lennartsson, vice chefredaktör 2–0

Malmö är för för mig stora favoriter i den här matchserien. Skåningarna har ett lag blandat med skicklighet, finess, storlek. Och med Oscar Alsenfelt som är ligans bästa målvakt talar allt för att Malmö ska göra processen relativt kort med Luleå. Norrbottningarna har dock rejält med tyngd i laget, och lyckas de vinna första matchen kan allt hända, det är deras stora chans.

Oscar Lebisch, redaktör 2–0

Luleå har varit ett av ligans mest ineffektiva lag på sistone och kommer inte ha det lättare mot Alsenfelt. Ska Luleå ha en chans behöver de hålla sig ifrån utvisningsbåset, då Malmö skruvat upp sitt powerplay rejält den senaste tiden.

Alexander Holm, redaktör 2–0

Bästa poängplockare i Luleå blev Johan Harju med 26 poäng vilket säger lite om vilken bredd Luleå har offensivt. Att de möter seriens bästa målvakt i Oscar Alsenfelt gör att jag tror att Malmö kommer ta detta ganska enkelt. Det är mitt tips trots att Luleå har plusstatistik på Malmö i år.

Tomas Hedlund, publisher 2–1

Hemmaplan och Alsenfelt kommer att fälla avgörande. Malmö får också tillbaka skadade spelare, som var en bidragande orsak till den fyra matcher långa förlustsviten. Luleå vinner hemma om man lyckas få dit publiken, en röd vägg på måndag och norrbottningarna tar en match. Stannar publiken hemma blir det 2–0 i matcher för Malmö.

Edvin Lindelöf, skribent 1–2

Malmö är ur form samtidigt som jag tror att Luleå kan hitta ytterligare en växel i slutspelet.

Svante Störlinge, skribent 2–0

Egentligen vill jag säga 2–1 men Luleå är så pass tama att man inte tar en match här. Alsenfelt kommer att leva upp till utmärkelsen ”Honken Trophy” och inte ge Luleå någon vidare chans.

Anton Comstedt, skribent 2–1

Malmö borde egentligen kunna slå Luleå med 2–0 i matcher, men med tanke på deras halvdana form på sistone så är jag tveksam till att de kommer kunna slå Luleå med 2–0 i matcher. Malmö vann visserligen mot Växjö igår, men de matcher man spelat tidigare har man underpresterat rejält och förlorat fyra matcher i rad. Bland annat har Malmö förlorat mot Djurgården och Örebro. Luleå har inte vunnit på bortaplan sedan den 14 januari, visserligen mot Malmö då, men deras spel på bortaplan har varit under all kritik i år. Därför kommer man kasta bort två matcher nere i Malmö.

Lucas Henriksson, skribent 2–1

Lite liknande som för Färjestad. Malmö har mer slutspelsrutin och har ett lag med fler vinnare. Detta tillsammans med seriens bästa målvakt gör att man slår ut Luleå. Anledningen att det blir 2–1 och inte 2–0 är Malmös form som har pekat neråt på sistone.

Mattias Gutiérrez Olsson, skribent 2–0

Med Alsenfelt i kassen och ett power play som varit imponerande under stora delar av säsongen så är det stor fördel för Malmö. Luleå kan givetvis överraska men Malmös breda offensiv kommer att bli tufft att hantera.

Erik Norin, spelexpert 1–2

Malmö med många spelare tillbaka från skada och lite ur form. Luleå har haft svårt att göra mål men har i spelare som Ilari Melart, Bill Sweatt, Anton Hedman och Petter Emanuelsson ett lag som verkligen är gjort för de tuffare tilltagen i slutspelet.

Hockeybladets redaktion

Malmö – Luleå 9–2

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN