HOCKEYBLADET LISTAR: Här har ni höstens statistik

0
1337
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN
Vem älskar inte listor? Så här till det första landslagsuppehållet för säsongen sammanställer Hockeybladet olika listor. Vi listar till exempel säsongens buse, säsongens poängkung och säsongens svalaste spelare.

Samtliga lag utom Rögle och Djurgården har spelat 16 omgångar av säsongens SHL. Nu kommer de första listorna från Hockeybladet när vi kommit nästan en tredje del in i grundserien.

Höstens buse

Föga förvånande är det Brendan Shinnimin i topp där. Växjö-centern har mäktat med på sina 16 matcher hela 55 utvisningsminuter. Detta uppdelat på tio tvåminutare, en tiominutare och ett matchstraff. På andraplats placerar sig Anton Hedman från Djurgården med sina 45 minuter.

Marcus Nilsson i Färjestad placerar sig högst upp i poängligan med sina 20 poäng. Med sina fem mål och femton assist ligger han en poäng före lagkompisen Michael Lindqvist. Fjolårets poängkung Ryan Lasch finner vi på en sjundeplats med 15 poäng så här långt.

Örebro i topp

Högst upp i tabellen finner vi Örebro HK. Laget toppar även plus/minus-ligan med två spelare. Rasmus Rissanen på 19 plus och Kristian Näkyvä med sina 16 plus. Jack Connolly från Luleå är mannen ni ska värva om ni vill ha en bra tekare. Nästan 63 procent av alla tekningar vinner han. Detta gör att han placerar sig på första plats i den ligan. Lagkompisen Nils Lundkvist är höstens junior med i snitt en poäng per match. Han har spelat samtliga matcher.

Per Åslund i Färjestad sätter nästan var fjärde skott han skjuter på mål. På 33 skott har Åslund gjort 8 mål. Mest speltid står Luleåbacken Erik Gustavsson för. Han snittar 24 minuter per match. Linköpings Eddie Larsson har delat ut 41 tacklingar under hösten och Daniel Zaar i Rögle tillsammans med Oscar Möller i Skellefteå har skjutit 57 skott på mål.

Mindre smickrande 

Det finns självklart mindre smickrande listor oxå. Den till exempel Sebastian Strandberg, Djurgården och Anton Bengtsson, Rögle tillhör. Dessa två är de enda forwards som spelat samtliga matcher utan att göra mål. Dock har Strandberg tio assist och Bengtsson fyra.

Marcus Svensson i Färjestad har sämst räddningsprocent av målvakterna i serien (för att räknas in måste man stått minst hälften av matcherna). Robin Johansson, Linköping och Jaedon Descheneau, Brynäs har flest minus av alla spelare. 

Överlägset flest åskådare 

När vi kollar på lagen är det självklart Frölunda i topp gällande åskådare på matcherna. De har ju helt klart störst arena och snittar hela 10 258 per match. Lägst publik har minst föga förvånade IK Oskarshamn med sina 3 210. Då ska man tänka att Be-Ge Hockey Center endast tar in 3 275 åskådare.

Färjestad gör mål på nästan en tredjedel av sina powerplay och Luleå (!) är det snällaste laget under hösten med sina 48 tvåminutare. Största segern i år är Färjestads utskåpning av IK Oskarshamn (12-0). Sju matchen har gått till straffavgörande och fjorton avgjorts efter förlängning. Arton matcher har slutat med uddamålsseger efter ordinarie tid.

Läs även på Hockeybladet

OKTOBER 2019: Månadens spelare i SHL
SHL: Bötestabellen säsongen 19/20

 

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

elva + fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.