HISTORISKA MÅLSKYTTEN: Jag kommer göra fler mål

Både IK Oskarshamn och Leksands IF tog sig upp till SHL inför denna säsong. Nu möttes de i ett kokande Be-Ge Hockey Center.

Det var ett nykomlingsmöte direkt i den andra omgången. Mest speciellt var det nog för hemmalaget Oskarshamn som gjorde sin hemmapremiär i SHL för första gången. Dock kan man undra om spelarna var för taggade. För andra matchen i rad så får smålänningarna ett matchstraff. Denna gång Filiph Engsund som fick byta om efter 13:48 in i den första perioden efter en crosschecking. Innan dess hade Oskar Lang öppnar målskyttet efter 12:37

Förra säsongen i Hockeyallsvenskan så var det bortalagen som vann matcherna. Leksand vann i Oskarshamn och tvärtom. Som bekant kom Oskarshamn på en andraplats i tabellen efter AIK. Därefter vann man finalen mot Solna-gänget för att sedan även ta sig förbi direktkvalet mot Timrå. Leksand var uträknat hela säsongen innan Roger Melin tog över och gjorde dalmasarna till vinnare igen. Man vann slutspelsserien och playoffet mot AIK. Därefter fick man chansen att revanschera sig mot ärkerivalen Mora från andra sidan Siljan. Det slutade med kross för ”vitablå”.

Historisk målskytt

Allt annat än kross blev det under den andra perioden i Be-Ge Hockey Center under kvällen där hemmalaget tog över mer och mer efter den första där Leksand var det bättre laget. Det historiska hemmamålet skulle komma. När Oskarshamn fick chansen att spela fem mot tre så vispade Markus Modigs in 1-1 iskallt. – Jag funderade på om jag skulle lägga den i första eller andra hörnet sa målskytten till Cmore i paus. Detta var inte bara Oskarshamns första hemmamål i SHL utav även 27-åringens första mål i SHL.

I mitten av den tredje perioden när Leksand pressade Oskarshamn totalt så kom även ledningsmålet, för Oskarshamn. – Inte helt logiskt menade Niklas Wikegård i direktsändningen. Jesper Dahlroth sköt ett skott som Nicklas Heinerö styrde in till ledning för hemmalaget. Den historiska målskytten nöjde sig dock inte med ett mål. När Leksand chansade i slutet på matchen med att ta ut målvakten så lobbade Modigs in den från egen planhalva till 3-1.

Vi kommer inte ens in i zon

Oskarshamn vinner nykomlingsmötet med 4-1 efter att John Dahlström avslutat även han i tom målbur. Det är en besviken tränare i Roger Melin för Leksand som Cmore träffar efter matchen. – Vi kommer inte ens in i zon när vi ska spela sex mot fem. I nästa omgång åker Oskarshamn till Ängelholm för att möta serieledande Rögle. För Leksand väntar Skellefteå på hemmaplan.