Home Klubbar Örebro HEDLUND: Så slutar SHL – Skellefteå, Timrå, Växjö, Örebro

HEDLUND: Så slutar SHL – Skellefteå, Timrå, Växjö, Örebro

0
HEDLUND: Så slutar SHL – Skellefteå, Timrå, Växjö, Örebro
Foto: Bildbyrån
Starten av SHL 2018/2019 rycker allt närmare och det är dags för mig att tippa hur ligan slutar. Det blir en serie i tre delar, där lagen är indelade i alfabetisk ordning bakifrån. Idag kollar vi in Skellefteå, Timrå, Växjö och Örebro.

Hur slutar SHL den här säsongen? Det är den tiden på året som listorna haglar i media. Det är dags för min lista om hur SHL-tabellen kommer att se ut i mars 2019. Vilka vinner serien? Vilka får kvala? Vilka går till slutspel? Frågorna är många och svaren är nog lika många som det finns hockeyälskare i landet.

Du får gärna ge din placering av dessa fyra lagen i SHL, du får så klart dela med dig av hela din tabell.

Örebro

Först ut är Örebro, ett lag som de två senaste säsongerna parkerat på den tolfte och sista säkra platsen i SHL. Nu räcker laget inte till och tvingas kvala, Hur laget ser ut och hur länge de varit klara för kval avgör om de lyckas hålla sig kvar i SHL.

Utropstecken: Stefan Stéen kommer att vara klubben utropstecken den här säsongen. Kommer att vara stabil, men det räcker inte för att slippa kval.

Frågetecken: Kommer Aaron Palushaj vara kvar i Örebro hela säsongen? Kommer han att lyckas lika bra i Örebro som i Brynäs? Jag tror att svaret är nej på båda frågorna.

Hur säkert sitter tränarna: Radarparet Niklas Sundblad och Petri Liimatainen riskerar att få sparken när det går dåligt för Örebro. Niklas Eriksson kan vara favorit att ta över huvudtränarrollen om de andra får sparken. Så säkert sitter de: 15 procent.

Växjö

Sam Hallams Växjö är laget som alla vill slå den här säsongen. Fortfarande stabila bakåt och det räcker långt, inte lika långt som förra säsongen, de får se sig slagna och hamnar på andraplatsen i mars.

Utropstecken: Hemvändaren Niclas Burström, kommer hem till SHL, och gör Växjö än bättre bakåt. Behöver inte känna någon press och det får honom att lyfta ytterligare.

Frågetecken: Nyförvärvet från KHL, Roman Horák, gjorde sin poängmässigt sämsta säsong på flera år den förra säsongen. Sam Hallam har gjort diamanter av kolbitar förut, men han kommer inte att lyckas med Horák.

Hur säkert sitter tränarna: Sam Hallam är en institution i Växjö och han rubbar man inte på. Fredrik Hellgren sitter lika säkert som huvudtränaren själv. Ny har man bytt den tredje tränaren, lugne Jörgen Jönsson mot rivige Tobias Thermell. Säkert sitter de i alla fall. Så säkert sitter de: 99 procent.

Timrå

Nykomlingen Timrå har den tunnaste truppen på papperet och trots att de gått riktigt bra på försäsongen kommer de att tvingas kvala. N är det blir allvar kommer de inte hänga med topplagen och kommer att vara för ojämna för att slå lagen de måste slå för att slippa kvala.

Utropstecken: Målvakten Niklas Svedberg kommer att tvingas bära Timrå på sina axlar. Orkar han en hel säsong? Hur många matcher kommer backupen Victor Brattström att få stå? Svedberg är den bästa spelaren i Timrå i vilket fall som helst.

Frågetecken: Varför värvades Morten Madsen till Timrå? Det är det största frågetecknet för den här säsongen. Det andra frågetecknet är just Morten Madsen, vad kommer han att bidra till? Lyckas han med konststycket att åka ur SHL två år i rad?

Hur säkert sitter tränarna: Succétränaren Fredrik Andersson borde sitta hur säkert som helst. Samtidigt när segrarna uteblir är det lätt att skylla på tränaren. Det är svårbedömt hur säkert Andersson och hans assisterande Johan Thelin sitter. Så säkert sitter de: 50 procent.

Skellefteå

Skellefteå har trots silvret den förra säsongen tagit flera steg bakåt. Den vandringen fortsätter den kommande säsongen och nye tränare Tommy Samuelsson kommer att få det hett om öronen. Missar direktplatsen till kvartsfinalerna och tvingas spela åttondelsfinal. Det tar knäcken på Skellefteå som får ta semester tidigt den kommande säsongen.

Utropstecken: Robin Alvarez blir giftig i Skellefteå. Flyttar långt och är revanschsugen som bara den. Han dumpades av klubben i sitt hjärta och kommer att göra allt för att sänka den.

Frågetecken: Sedan succén med Djurgården har det gått tyngre för målvakten Mantas Armalis. Nu ska han och Gustaf Lindvall slåss om förstaspaden. Ingen av målvakterna har haft det förtroende på flera år. Mantas är värvad som etta och det sätter jag ett stort frågetecken för.

Hur säkert sitter tränarna: Även om sportchefen Mikael Lindgren hävdar att Skellefteå ska vara en guldkandidat den här säsongen är han nog medveten om att det blir svårt. Så pass medveten att tränarstaben är en långsiktig lösning för Skellefteå, ingen sparkas den här säsongen – kanske. Så säkert sitter de: 85 procent.

Sluttabellen 2018/2019

01.
02. Växjö
03.
04.
05.
06.
07. Skellefteå
08.
09.
10.
11.
12.
13. Timrå
14. Örebro

Del två med tipsen för Linköping, Luleå, Malmö, Mora och Rögle kommer imorgon tisdag.

Så här tippade Piotr Arvidsson SHL redan i juni>>>

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.