HEDLUND: Så slutar SHL 2017/2018

Det är starten på veckan vi hockeyälskare sett fram mot sedan Simon Önerud den 29 april i våras avgjort SM-finalen och gjorde HV71 till svenska mästare. Så här slutar SHL i vår.

Det är dags att tippa hur SHL slutar när lagen spelat klart i mars 2018. Alla har sin egna lista, även jag. Här kommer mina tips om hur SHL-tabellen kommer att se ut.

14. Örebro

Örebro är en klubb i haveri, både ekonomiskt och truppmässigt. På upptaktsträffen pratade kaptenen Viktor Ekbom om att de inte känt av den ekonomiska krisen alls. Det är något spelarna måste säga, men att tvingas ha ett sånt ok över axlarna sätter sig i huvudet. Spelarförlusterna har inte täckts upp och det blir en jobbig vinter i Örebro.

13. Karlskrona

Även Karlskrona har det svårt ekonomiskt och fortsätter med sitt budgetarbete. Truppen är tunn och topparna är få. Förra säsongen räddades klubben av en fantastisk start och var nära slutspel. Det blir mycket tuffare den här säsongen.

12. Rögle

Rögle har haft det svårt att flyga i SHL och får det svårt även den kommande säsongen. Anders Eldebrink har svårt att få spelarna att utvecklas och truppen ser svag ut. Nu ser dessutom stjärnskottet Timothy Liljegren ut att vara förlorad för skåningarna.

11. Luleå

Trots Minecraftmiljoner har inte Luleå fått laget att lyfta. Svaga nyförvärv och en nedåtgående spiral gör att Luleå missar slutspelet. Thomas ”Bulan” Berglunds ledarskap passar inte i klubben i hans hjärta. Det blir ett ”BSTL”-haveri den här säsongen också.

10. Mora

Nederlagstippade, svensk hockeys fula ankunge tillsammans med Karlskrona. Ingen utom Moraborna vill ha dem i SHL. Snacka om tändvätska för Dalarnas ”lillebror”. Största förlusten är tränaren Jeremy Colliton. Bästa nyförvärvet? Mikael Johansson, ny assisterande tränare som gör comeback i hockeybåset. Han vet vad som krävs för att lyckas.

9. Färjestad

Ursäkta röran – vi bygger om. Färjestad står inför en total remake och kommer at få ett mellanår även det här året. Har man bara tålamod kan det vara starten på något nytt och stort i Karlstad. Den här säsongen räcker det till åttondelsfinal, inte mer.

8. HV71

Svenska mästarna får det tufft, flera talanger och kulturbärare har försvunnit och truppen har nästan bytts ut. Det räcker inte till att nå kvartsfinal direkt, men kan ta den genom att slå ut Färjestad i åttondelen.

7. Linköping

Många pratar om Linköping som ett topplag. Risken är att toppvärvningarna Jonas Gustavsson och Tony Mårtensson inte lever upp till förhoppningarna. Riskerar också att tappa många spelare till OS och SHL gör inte uppehåll. Det kan bli LHC:s fall.

6. Djurgården

Många stirrar sig blinda på förra årets säsong och tippar därför Djurgården i botten. Ungdomarna är ett år äldre, Calle Ridderwall tar revansch på förra säsongen och nyförvärven Andreas Engqvist, Niclas Bergfors, René Bourque och Joacim Eriksson är lyftet DIF behöver. Bergfors ses som ett nyförvärv då han kom in i laget sent. Även backsidan har stärkts. Djurgården blir årets överraskning för många.

5. Brynäs

Med ”Farsan Baloo” tillbaka i båset kan det ta tid för spelarna i Brynäs att förstå att de ska ta eget ansvar. Bytet av tränare från Duracellkaninen Berglund till lugne Roger Melin kommer att ge en topp fem-plats för Gävle laget. Louie Caporusso kan mycket väl vara årets värvning i svensk hockey.

4. Skellefteå

Fjolåret är inte glömt, respass redan i kvartsfinalen. Det får inte hända igen i Västerbotten. Värvat smart. Det stora frågetecknet blir om tränarna Bert Robertsson och Stefan Klockare kommer överens i det delade ledarskapet. Lyckas de kan det bli en trevlig vinter i Skellefteå.

3. Växjö

Många pratar om att Växjö har gjort den bästa värvningen i målvakten Viktor Fasth. En riktig klassvärvning. Har på känn att Daniel Rahimi kan vara en än bättre värvning av Växjö. Uppe i toppen även den här säsongen.

2. Frölunda

Kryllar av stjärnor och har de stora förutsättningarna att vinna SM-guld. Lägger extremt stort fokus på CHL och det gör att de inte vinner SHL. Största frågetecknet för Frölunda är målvaktssidan, pallar Johan Mattsson SHL? Tunga nyförvärv framåt i Ryan Lasch och tvillingarna Westerholm.

1. Malmö

Malmö har byggt klokt och har SHL:s bästa målvaktspar. Peter Andersson har haft en säsong att bygga sitt lag och nu kan han börja skörda framgångar. Andy Miele, Daniel Zaar, Max Görtz och Tuukka Mäntylä är nyförvärv som sticker ut.

SLUTTABELLEN
1. Malmö
2. Frölunda
3. Växjö
4. Skellefteå
5. Brynäs
6. Djurgården
7. Linköping
8. HV 71
9. Färjestad
10. Mora
11. Luleå
12. Rögle
13. Karlskrona
14. Örebro

Hur ser din tabell ut? Diskutera gärna.

Hockeybladet söker skribenter

Vill du bli Hockeybladets nya skribent? Läs mer här>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN