HEDLUND: Från bäst i ligan till sämst – drivet saknas helt

Djurgården har gått från att ha varit ett av SHL:s formstarkaste lag till sämst i klassen. Drivet saknas helt hos Stockholmslaget, skriver Hockeybladets Tomas Hedlund.

För bara några omgångar sedan var Djurgården SHL:s mest formstarka lag, det pratades om hur de med små medel är på väg mot topplaceringarna. Det under en period med spelare på JVM, skadade eller avstängda. När sedan spelarna kommit tillbaka och truppen är full har Djurgården tappat precis allt. De vann första matchen 2021, sedan dess har det varit mörkt – på gränsen till nattsvart. Tio segrar på 13 matcher har förbytts till fem raka förluster. Hur kan ett lag bara tappa så mycket på så kort tid?

Powerplay

Djurgården gör inte mål i powerplay, de är inget hot och pucken transporteras mer av spelare än att transporteras mellan spelare. Spelarna utgör inget hot alls i spelet med en man mer på isen. Det har helt enkelt gått troll i spelet för Djurgården. På de senaste fem matcherna har laget gjort ett enda mål i powerplay.

Boxplay

Samma sak här, fast tvärt om. Här tillåter Djurgården motståndarna att komma in framför mål och lämnar målvakten till dess öde. Det är för mycket alibispel och det ser ut som de hoppas att boxplayet bara ska ta slut.

Spelet i egen zon

Djurgården är bra på att skapa tryck framåt, men likt spelet i powerplay är det spel längs sargerna. Tappar laget pucken är det målchans nästan varje gång för motståndet. Får man inte fast motsåndarna hamnar försvarade Djurgårdsspelare på hälarna och det ser enkelt ut för motståndarna att skapa lägen och chanser.

Coachingen

Det pratas vitt och brett om att Djurgården ska vara en nagel i ögat på motståndarna. Att man ska in och kriga framför motståndarnas och det egna målet. Säger tränarna med Robert Ohlsson det till spelarna eller skiter de i att ta in det tränarna säger? Något i kommunikationen mellan spelarna och ledarna är fel. Det verkar också som att kommunikationen mellan spelarna på isen och på bänken är katastrofal. Bara det att laget titt som tätt drar på sig utvisning när man är för många spelare på isen, det gtyder på stor brist i kommunikation.

Det här händer dessutom i ett läge där förhandlingar med tränarna pågår om förlängning av kontrakten. Ska de förlängas, det kanske är det sportchefen Joakim Eriksson funderar mest på just nu.

Fokus

Jag undrar var spelarna har sitt fokus, ligger det på att förbättra sitt egna spel, sitt egna ansvar. Fokus verkar istället ligga på vad motståndet gör fel och vad domarna inte dömer eller dömer på. Det är inga dåliga spelare i Djurgården, men det krävs att ett instrumet är stämt för att man ska kunna spela på det.

Fortsätter den här trenden kan föreningen och supportrarna börja skruva på sig och hoppas att man hamnar i ingenmansland. För ett kval i en nedåtgående trend är inget man vill ha.

Det krävs stor förbättring för att Djurgården ska komma ur svackan och den behöver komma snart.

Hur går det för Djurgården den här säsongen?

  • Ingenmansland (37%, 88 Votes)
  • Åttondelsfinal (32%, 77 Votes)
  • Slutspel som topp 6 (21%, 49 Votes)
  • Åker ur (6%, 14 Votes)
  • Klarar kvalet (4%, 9 Votes)

Total Voters: 237

Loading ... Loading ...

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + 14 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN