HEDLUND: De kan vara HV71:s räddning

Efter åtta raka matcher utan trepoängare är krisen totalt i HV71 och klubbens supportrar skriker efter förändringar på ledarsidan. Nu kommer Hockeybladets Tomas Hedlund med ett kontroversiellt förslag, vad säger ni om det?

HV71 är en klubb i gungning och är bara målskillnad från att hamna på kvalplats i SHL. Inför säsongen lyftes Niklas Rahm upp till huvudtränare och som assisterande tränare plockade klubben in Stefan Nyman, kvar som assisterande tränare var Jonas Holmström.

Efter en minst sagt knackig start på SHL-säsongen plockades förra säsongens huvudtränare, Stephan Lundh in i ledarstaben den 15 december. Från att under förra säsongen basat över Niklas Rahm skulle nu Lundh underkasta sig sin forne adept. Bara det att ha den konstellationen känns helt uppåt väggarna! Vad och hur tänkte sportcheferna Johan Hult och Johan Davidsson här? Det är för mig en gåta.

Nog om det som varit, HV71 behöver en total makeover i ledarstaben och nya röster behöver komma in. Inget ont om Stephan Lundhs kunskaper, men hela tränarstaben behövs bytas ut.

Förslaget

Det finns två lediga ledare på marknaden som jag tror skulle komplettera varandra riktigt bra. Det handlar om ett ordentligt rivjärn i Mats Lusth, som inte drar sig för att säga vad han tycker och tänker. Han skulle kunna väcka liv i de alibispelare som finns i HV71 idag. Sedan finns även Bert Robertsson, en tränare som passar för antingen delat ledarskap eller som assisterande tränare. Robertsson kommer in med gedigna hockeykunskaper och även en tränare som kan visa känslor, något som också kan behövas i HV71:s omklädningsrum, avbytarbås och på isen under träningarna.

Lusth och Robertsson skulle kunna bli en dynamisk duo som även på sikt skulle vara ett potentiellt guldtränarpar. Ska HV71 ta in en assisterande tränare till duon skulle jag gärna se att de vågar lyfta upp William Rahm från rollen som enbart målvaktstränare till kombinationen assistrerande tränare och målvaktstränare. Får han ta hand om backarna också kommer samarbetet i försvaret bli ännu starkare.

Så rådet från mig till sportcheferna Johan Hult och Johan Davidsson, skaffa telefonnummer till Lusth och Robertsson, om ni inte har det redan, och erbjud dem att ta över tränarskapet i herrarnas A-lag.

Att ingen i tränarstaben, nu räknar jag inte in målvaktstränaren dit, ska vara kvar är för mig en självklarhet. Ska du byta röst i ett omklädningsrum, under matcher och träningar ska du byta alla röster.

Till sist kanske man också ska se över vilka som är kaptener i laget och då Alexander Bergström som lagkapten samt Fredrik Forberg och Eric Martinsson som assisterande kaptener – bara en tanke från min sida.

Hur slutar HV71 i tabellen?

  • Ingenmansland (42%, 561 Votes)
  • Kval (38%, 515 Votes)
  • 7-10 (16%, 217 Votes)
  • Topp sex (4%, 54 Votes)

Total Voters: 1 347

Loading ... Loading ...

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN