HEDLUND: Därför stängs Dick Axelsson av i tre matcher

Djurgårdens Dick Axelsson stängs av i tre matcher, den första matchen han missar är kvällens match borta mot Växjö. Axelsson får även 25 000 kronor i böter av disciplinnämnden. Här är anledningen till avstängningen, enligt Hockeybladets krönikör.

Den kontroversielle SHL-spelaren Dick Axelsson väcker känslor både hos Djurgårdens fans och hos motståndarfansen, även hos domare och motståndare på isen river han upp känslor. I mångt och mycket straffas han för att han snackar mycket och visar upp en attityd som inte alltid är helt accepterat i svensk idrott. Ofta blir han straffad för just det.

I lördagens bortamatch mot Växjö var han på domarna och motståndarna så snart han fick läge till det. Det samma gäller motståndarna som gjorde allt för att väcka den onda sidan hos Axelsson. Han åkte till och med på en horribel utvisning för tripping, något som det snackades mycket om på sociala medier. Att han kom undan för en värre grej var det inget som diskuterades alls lika mycket, det försvann helt i mitt brus till söndag förmiddag.

Först anmäld sedan straffad

Situationsrummet anmälde Dick Axelsson för en så kallad slewfoot, bensvepning som det heter på svenska, en förseelse som det ses allvarligt på och som domarna i matchen missat helt. Hade de sett den hade Axelsson fått matchstraff och utgången av matchen hade kunnat vara en helt annan. Du ser situationen i spelaren nedan.

Disciplinnämnden dömde, helt riktigt måste jag säga, Djurgårdsforwarden för för den förseelsen. Även avstängningens längd på tre matcher och böter på 25 000 kronor ligger helt i sin ordning. I och med pandemin delas det inte ut avstängningar under en viss tid, utan det är antalet matcher avstängningen gäller. Något jag anser vara självklart och att det ska vara så alltid.

Därför straffas Axelsson

Jag vill verkligen påpeka att jag ser situationen som ett olycksfall i arbetet och att jag inte på något sätt tror att Axelsson är ute efter att skada Växjös Teemu Eronen.

Att det blir en så kallad slewfoot beror på att Axelssons skridsko hamnar bakom Eronens skridsko, samtidigt är hans arm framför Växjöspelare och kommer i en bakåtgående rörelse. Det är därför Axelsson anmäls av Situationsrummet och att han straffas av disciplinnämnden.

Dick Axelsson missar matcherna mot Växjö (borta), Oskarshamn (hemma) och Brynäs (borta), så länge ingen av de matcherna flyttas.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN