Hedberg efter återkomsten: ”Det var väl ingen vidare comeback”

Edwin Hedberg gjorde ikväll sin första match i SHL på nästan tre år, och fick lämna isen med en förlust.
– Jag gjorde väl ingen höjdarinsats idag, berättar han för Hockeybladet efter matchen.

Det slog ned som en mindre bomb när Rögle BK i onsdags presenterade Edwin Hedberg som de senaste säsongerna huserat i KHL. Ikväll gjorde han comeback i SHL men det slutade dessvärre för Hedbergs del med förlust för hans lag Rögle.
– Det var väl ingen vidare comeback. Det var inte vad jag hade tänkt mig, säger han till Hockeybladet efter matchen i Ängelholm och ger sig själv inte högsta betyg efter matchen.
– Jag gjorde väl ingen höjdarinsats idag. Hade en okej start men sen mot slutet när man ska vara som bäst kom jag inte till riktigt.

”Det är lite mer fart här”

Hedberg lämnade MODO efter säsongen 2013/14 när en dopingavstängning stoppade honom från spel i Sverige under en kortare period. Valet av klubb föll på Medvescak Zagreb i KHL där den Colombiafödde forwarden hade god poängskörd som även förra säsongen ledde till landslagsspel.
Han medger även att det finns skillnader i spelet mellan del olika ligorna.
– Det är lite mer fart här, lagen forecheckar hårdare. Det är mer status i Ryssland att man står och väntar i mittzon och mer burskydd så det går lite fortare här.

”Jag är inte alls orolig”

Hedberg hängde till synes med bra i match, och även om Rögle var nära på slutet att kvittera så lyckades man bara med att överlista HV:s målvakt Linus Söderström en gång.
– Det var nära. Vi måste vara med där och slänga in lite puckar. Får vi bara in någon puck, nått skitmål, då brukar det släppa.

Rögle har fortsatt i och med förlusten sex poäng upp till lag 13 och fem raka förluster på kontot, men Hedberg tror laget kan vända trenden.
– Absolut, det tror jag. Det lilla jag har sett är att alla är hungriga så jag är inte alls orolig.

Rögle möter redan imorgon kväll HV71 i Jönköping. Matchen startar 18:30.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN