Efter tacklingen – här är beslutet

En situation som diskuterades flitigt under gårdagens match mellan Örebro och Skellefteå var Johan Wiklanders tackling på Andreas Wingerli. Här är beslutet.

Örebros Johan Wiklander tacklar Andreas Wingerli när han spelar ifrån sig pucken, tacklingen tar illa och Wingerli tar sig till båset skadad. Ingen utvisning delades ut men situationsrummet anmälde händelsen till disciplinnämnden som nu säger sitt.

Stängs av

Så här skriver SHL på sin hemsida: ”Örebrospelaren Johan Wiklander fälls för huvudtackling i gårdagens match mellan Örebro och Skellefteå. Han kommer att bli avstängd och tilldelas även böter. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller disciplinärenden säsongen 2016/2017. I samband med en situation i matchen mellan Örebro och Skellefteå tacklade Johan Wiklander i Örebro Skellefteås Andreas Wingerli. Wingerli föll till isen, och tog sig till båset skadad. Situationsrummet valde att anmäla händelsen till disciplinnämnden som nu har fällt Johan Wiklander för tackling mot huvudet.”

Nyckelfaktorer, böter och avstängning:

  • Wiklander har full uppsikt över situationen och tacklingen är vårdslös.
  • Huvudsakliga kraften träffar huvudet.
  • Skaderisk.
  • 8 000 kronor
  • 3 matcher

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN