Han kan stängas av inför avgörandet

Det blev en riktig rysare på Hovet mellan Djurgården och Färjestad igår och nu väntar en avgörande tredje match och Färjestad kan tappa en nyckelspelare.

Det är Färjestadsforwarden Johan Ryno som riskerar att missa det tredje mötet i matchserien efter att ha delat ut en tackling mot Djurgårdens Emil Johansson. En tackling som tar i huvudet på Djurgårdsspelaren och situationen har granskats av SHL:s referensgrupp.

Har anmälts till disciplinnämnden

Ryno fick 2+10 för förseelsen under matchens gång men nu kan det bli ytterligare påföljder. SHL skriver följande på sin hemsida: ”Situationsrummet har granskat matcherna som spelades i SHL under kvällen. Efter samråd med referensgruppen har följande spelare anmälts till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd som kommer behandla ärendet under tisdagen. I samband med att en Djurgårdsspelare i första perioden spelar iväg pucken kommer Johan Ryno med fart och tacklar motståndaren med en uppåtgående rörelse som träffar i huvudet.”

Ryno räknar med spel imorgon

Efter att lagen tagit varsin seger så här långt väntar alltså en tredje, avgörande, match imorgon. Ryno är inte oroad utan räknar med spel på onsdag.

”Tanken var bara att jag ska trycka upp honom. Sedan vet jag inte om tacklingen tar högt. Det är sånt som händer. Jag räknar med att spela på onsdag”, säger Ryno till Sportbladet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN