Han har flest vinster under säsongen

0
771
Det är sällan de nämns i statistiken. Trots allt är de för det mesta lagets viktigaste spelare. Att vara målvakt handlar det om att bli hjälte – eller syndabock. Här listar Hockeybladet de målvakter med flest segrar hittills under säsongen 2019/20. 

Målvakten är utan tvekan den viktigaste spelaren i ett lag. Har han/hon en bra dag vinner för det mesta laget. Fast blir det många tabbar sänker detta hela laget. Därför väljer vi här att hylla de fem bästa målvakterna under säsongen 2019/20. Med statistik på antal segrar och räddningsprocent har vi fått fram dessa fem.

1. Dominik Furch

Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Örebrokeepern Dominik Furch leder denna lista med 13 segrar på 20 matcher. Räddningsprocenten 92,08 är starkt, dock har tjecken ingen nolla så här långt.

2. Joel Lassinantti

Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

16 matcher och 12 segrar. Med en räddningsprocent på 93,28 och två nollor placerar sig Luleås målvakt Joel Lassinantti på andra plats i denna lista.

3. Johan Mattson 

Photo: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Frölundas Johan Mattson placerar sig på en bronsplats i denna lista. 10 segrar på 13 matcher borde ge en första plats, men inte här. Räddningsprocenten 92,53 imponerar också. En nolla så här långt i år har det blivit.

4. Gustaf Lindvall 

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

14 matcher och 9 segrar för Skellefteåmålvakten Gustaf Lindvall har det blivit så här långt. Med en räddningsprocent på 92,27 och en hållen nolla denna säsong.

5. Jonas Gunnarsson 

Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

HV71målvakten Jonas Gunnarsson har även han 9 segrar i år, dock på fler matcher vilket placerar honom femma. Gunnarsson har vaktat kassen 15 gånger i år och har en räddningsprocent på 91,64. Dock vinner han i antalet nollor, hela tre st.

Läs mer om SHL här >>>

TIPS: Mer statistik finner du här >>>

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

14 − tretton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.