Hånberg: ”Vi har gjort en bra första halva av säsongen”

Karlskrona har när landslagsuppehållet i SHL startar spelat in 42 poäng på 26 matcher. Något som huvudtränaren Per Hånberg ser mycket positivt på.
– Vi har gjort en bra första halva av säsongen, säger Karlskronas tränare Per Hånberg. 

Förra säsongens nykomling Karlskrona är nu inne på sin andra säsong i SHL. Laget kom förra säsongen sist och fick kvala för att hålla sig kvar i Sveriges hösta liga. Denna säsong har dock gått betydligt bättre och laget har överraskat många i hockeysverige, inklusive lagets tränare Per Hånberg.

– Om man backar bandet så tycker jag att det är bättre än vad vi tänkte inför säsongen med tanke på hur det såg ut förra året, säger Hånberg.

Uppehållet blir ingen semester för Karlskrona

Trots att laget har överraskat tränare Hånberg positivt denna säsong är han dock inte helt nöjd än. Det finns en del saker han vill att laget finslipar på under uppehållet innan man återigen går tillbaka till matchspel.

– Det finns alltid saker och ting vi kan bli bättre på. Det gäller saker som taktik, fysik men även mentala bitar. Att starta matcher till exempel och att alltid vara med från start, säger Hånberg.

Hånberg menar även att deras spel i powerplay kan bli bättre. Dessutom vill han att laget ska försöka få mer skott på mål.

Bergström blir borta under uppehållet

Karlskronas stjärnforward Alexander Bergström kommer inte ha möjlighet att delta på några av lagets träningar under uppehållet. Anledningen är att Bergström har blivit uttagen att spela med Tre Kronor under Channel One Cup.

– Det är ett litet avbräck för oss, för han (Alexander) är en av våra ledande spelare i powerplay som vi ville träna på under uppehållet. Fast såhär är det för alla lag, avslutar Hånberg.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 15 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN