Håkan Loob: ”Ingen som helst gräddfil alls”

Turerna kring Joel Eriksson-Ek fortsätter. Inatt uttalade sig Minnesotas general manager återigen. Hockeybladet.nu kontaktade Färjestads sportchef Håkan Loob för att kolla läget.

Joel Eriksson-Ek skulle spelat sin 10:e NHL-match match natten till måndag och räknat av det första året på sitt rookiekontrakt, vilket hade inneburit att han missade JVM och chansen att återvända till Färjestad. Istället valde Minnesotas GM, Chuck Fletcher att ställa honom utanför laget i sista sekund och än har man inte tagit något beslut om hur det blir.

– Jag har inga problem med att han spelar i Iowa (farmarlaget) under några matcher. Långsiktigt tror jag dock att det bästa är att han spelar i Färjestad, om han inte spelar i NHL, och får spela i junior-VM, sade Chuck Fletcher till Star Tribune tidigare inatt.

Håkan Loob menar att man inte fått några indikationer alls på att supertalangen kommer att återvända till Färjestad.
– Vi har inte fått några indikationer alls. Ingen som helst gräddfil alls bara för att Joel har spelat hos oss. De har varit tydliga om att Joel är deras spelare och att de gör de som är bäst för honom, säger Färjestads sportchef Håkan Loob till Hockeybladet.nu

Men chansen att han återvänder finns, men han menar att han vet lika lite som oss andra.
– Vi vet lika lite som alla andra. Jag pratade med Chuck Fletcher i somras privat. Och de kunde absolut tänka sig att låna ut honom för att utvecklas i en bra liga som SHL.

Även om Joel skulle återvända ligger ingen spelare farligt till. Håkan Loob fastställer att man vill ha en bred trupp.
– Ingen spelare ligger heller nära att få lämna, oavsett om Joel kommer eller inte. Allt är färskvara och vi har inte jättemycket folk, dessutom kan skador uppstå när som helst.

Men man räknar inte med att Joel återvänder just nu.
– Han har ju spelat fantastiskt bra och de kan lika gärna tänka sig att ha honom kvar i farmarligan för att ha honom tillgänglig ifall något händer, fastställde Loob.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem × ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN