Guter lämnar Djurgården för bottenkonkurrenten

Spekulationerna har pågått ett tag och nu bekräftas från både Djurgården och Leksand att forwarden Mattias Guter lämnar Stockholmsklubben för ett äventyr i Dalarna.

– Det är efter önskemål från Mattias Guter och hans rådgivare, säger K-G Stoppel, Djurgårdens sportchef till föreningens hemsida.

Mitt i slutspurten lämnar Mattias Guter Djurgården för bottenkonkurrenten Leksand. Enligt Djurgårdens hemsida är föreningen och spelaren överens om att bryta kontraktet som gällde till och med säsongen 2016/2017.

– Vi kan inte fullt ut erbjuda den istid som Mattias behöver för att få ut sina kvaliteter på isen. Därav har han och hans agent tittat på andra lösningar och hittat en som alla parter är nöjda med. Vi har gemensamt kommit överens om den här lösningen, säger Stoppel.

Guter har varit i Djurgården under två sejourer och har trivts bra i föreingen.

– Jag kände att jag inte ingick i planerna för framtiden och då var det bättre att hitta en annan lösning. Jag kommer att sakna båda lagkamrater och fans. Jag har trivts hur bra som helst i Djurgården, säger Guter.

– Efter önskemål från Mattias Guter och hans rådgivare har vi gemensamt kommit överens om den här lösningen. I och med det här avbryter han kontraktet som gällde över säsongen 2016/2017, säger Stoppel.

Även Leksands IF bekräftar övergången på sin hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN