Gustav Possler efter skadefrånvaron: ”Jag var taggad på ny säsong”

Gustav Possler blev inför säsongen värvad till Djurgården som en viktig pjäs i offensiven. Efter halva säsongen spolierad väntar nu hårt jobb för att kunna hjälpa laget på rätt väg.
– Jag ska jobba hårt och göra grunderna rätt, säger Gustav Possler till Hockeybladet.

Gustav Possler fick efter en bra start med Djurgården i Champions Hockey Leauge, hela den första halvan i SHL förstörd. Forwarden åkte på ett fotledsbrott innan premiären och då löd det att skadan skulle hålla honom ur spel fram till jul, vilket det också gjorde. Nu väntar en stor utmaning för 22-åringen med att få både sitt eget och Djurgårdens spel på rätt väg.

– Ja det är ingen lek nu direkt. Det är hårt jobb som gäller och att göra grunderna rätt, och sen efter det hoppas att man får studsarna med sig.

Positivt i laget

Att tvingas sitta bredvid och titta på som ny i laget under den svåra säsongen är ingen ultimat situation för någon. Även om första tiden varit tuff för Gustav, så har Södertäljesonen kommit bra in i laget och menar att det är positivt snack i laget trots kräftgången.

– Jag har kommit in bra i  gruppen. Det är ett skönt gäng och det har ändå varit väldigt positivt och inget negativt direkt, och då är det lättare att komma in.

Hur har du försökt hjälpa laget vid sidan av under den knackiga säsongen?

– Det blir ju extra jobbigt när det går dåligt för laget självklart. Det är inte lätt att bidra från sidan, mer än att komma dit med en positiv attityd.

Räcker med ett klubbyte

Sin hockeyutbildning fick den Buffalo-draftade spelaren i Modo Hockeys organisation. Efter några stabila säsonger i Modos A-lag vände Gustav på skutan och blickade mot Djurgården för en nystart i karriären.

– Jag var taggad på en ny säsong och lite av en nystart här i Djurgården. Ibland kan det räcka med bara ett klubbyte för att tagga igång igen, förklarar Gustav Possler för Hockeybladet.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN