Guldtränaren sjuk – tvingas lämna nya klubben

0
2218
Guldtränaren sjuk – tvingas lämna nya klubben
Foto: Bildbyrån
Den förre guldtränaren Sune Bergman är sjuk och tvingas lämna nya klubben, det skriver klubben på sin hemsida.

Sune Bergman tvingas lämna nya klubben Comet från Halden i Norge. Den 68-årige tränaren har blivit sjuk och nu letar klubben efter en efterträdare.

Spelarna och lagledningen meddelades under gårdagen, skriver klubben på sin hemsida.

Enligt lokaltidningen Halden Arbeidarblad har han drabbats av en stroke, men det förnekar han själv.

– Så allvarligt är det inte, det är mer likt ett ryggskott som är så jobbigt att jag inte kan gå eller åka skridskor och då kan jag inte jobba. Jag var ute i skogen och gick när jag föll ihop och jag förstod inte alls vad som hände, men efter ha suttit tio minuter på en stubbe kunde jag ta mig hem, säger Sune Bergman till Sportbladet.

Ikon i Jönköping

Sune Bergman blev Kung Sune med hela Sverige när han sensationellt ledde åttondeplacerade HV71 till sitt första SM-guld säsongen 1994/1995. Sedan dess är han en ikon i HV71 och Jönköping.

Sune Bergman inledde sin tränarbana i Sundsvall och har sedan dess även tränat Sundsvall/Timrå, Pantern, HV71, Leksand, Tre Kronor (VM1999), Troja/Ljungby, Hudiksvall, Frisk Asker och Vita Hästen.

Som spelare nådde målvakten Sune Bergman Division 1 som bäst. Han startade karriären i Kramfors 1966 och avslutade den i Frisk Asker 2011/2012 när han tvingades stå en match som 60-åring. Innan dess hade karriären avslutats 1988.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.