Grusas Frölundas planer i kväll också?

Kvartsfinalserien mellan Frölunda och Luleå har blivit en riktigt infekterad historia med avstängningar, skador, slagsmål och jävelskap. Två spelare är avstängda ikväll efter den senaste matchen.

Frölunda anklagar Luleå för att sätta in sina bänkspelare för att irritera och få Frölundas stjärnor utvisade och avstängda. Man lyfter upp att Luleå har spelat på liknande sätt redan 1996 då man fick bort den stora stjärnan Christian Ruuttu genom ett liknande scenario.

”Kedjan med Mathis Olimb, Andreas Johnson och Max Görtz besitter exceptionella kvalitéer när det gäller spelet ishockey och att alla motståndare i SHL gagnas av att den kedjan fokuserar på annat än att göra poäng.”, skriver Frölunda på sin hemsida.

Till skillnad från informationsavdelningen fokuserar tränarteamet i Frölunda på spelet och vad laget kan göra för att slå Luleå.

– Vi ska ha ett bättre passningsspel och vi ska komma samlat genom mittzon och när vi har pucken så ska vi verkligen spela, så som vi vet att vi kan. Vi ska se till att Luleå får jobba extremt hårt för att hänga med oss och vi hoppas att publiken i Scandinavium stöttar oss och uppskattar det hårda jobb som killarna lägger ner. Vi ska kämpa av bara h—–e och hoppas att publiken gillar det som de ser och ger oss den extra energi som kommer med bra tryck i vår hemmaborg, säger assisterande tränaren Klas Östman till hemsidan.

En sak som har blivit en stor grej i media är det så kallade Grusgate, något som Luleås retsticka Per Ledin vill tona ner på sitt speciella sätt.

– Vi har vinter här uppe, klart det kommer in grus. De har nästan sommar där nere, då behövs det inget grus, säger Per Ledin i Luleå om Grusgate.

Tränaren Joakim Fagervall hoppas att Cuplaget Luleå har hittat formen ordentligt och lyckas störa Frölunda ordentligt.

I Luleå är Per Savilahti-Nagander avstängd den här matchen och i Frölunda är Pontus Widerström avstängd den här matchen och nästa match.

Tips: 2-3 efter förlängning

Kuriosa: Frölunda uppmanar alla att ta med mobilen och lysa med ficklampan under introt i kväll.

[yop_poll id=”8″]

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN