Grovjobbaren förlänger med Malmö Redhawks

Han kom till Malmö från Färjestad på lån när Malmö fortfarande spelade i allsvenskan. Nu, tre säsonger senare, står det klart att grovjobbaren förlänger kontraktet med klubben ett tag till.

23-årige Christoffer Forsberg började sin karriär i Östersund innan flyttlasset gick till Färjestads J18. Debut i A-laget blev det säsongen 13/14 men efter två säsonger utan att ta en riktigt ordinarie plats ville han få ett miljöombyte. Utlånad till Timrå först innan Malmö hörde av sig. Det blev 8 matcher i grundserien och 11 ytterligare på vägen till avancemanget upp till SHL under lånetiden. Det gjorde att man skrev ett rent kontrakt inför säsongen 15/16.

Grovjobbaren är även stålman i klubben

Nu är Forsberg inne på sin tredje säsong med klubben och idag offentliggjordes det att han har förlängt sitt kontrakt till och med säsongen 19/20. Det gör att han blir klubben trogen i minst två säsonger till. Malmö Redhawks skriver på sin hemsida att Forsberg inte har missat en enda match med laget sedan debuten i tredje omgången 2015, imponerande!

– Sedan Christoffer kom till oss för snart tre år sedan har han stått för precis det vi vill att våra spelare ska göra. Han stämplar in på jobbet varje dag, sätter alltid laget före jaget och strävar efter att bli bättre varje dag. Han är en av SHL:s bästa skridskoåkare och utmärkt i spelet med en man mindre på banan. Det känns väldigt bra att få ha kvar honom som en viktig kugge här under de två kommande säsongerna, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård när han ombeds kommentera vad Forsberg betyder för laget.

Forsberg själv är nöjd med förlängningen

Spelaren själv är såklart även han nöjd med att få fortsätta i Redhawks dräkt.

– Det är jättekul att få fortsätta här och vara med på den resa vi påbörjat. Jag ser en ljus framtid i Redhawks, vi jobbar hårt varje dag för att bli bättre. Vi ska fortsätta att utmana i toppen och vara ett bra lag även framöver, kommenterar Christoffer Forsberg själv till hemsidan.

Christoffer Forsberg har på sina 148 matcher i Malmö noterats för 23 poäng fördelat på 11 mål och 12 assist.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN