Glädjebesked för Luleå i slutspelsstriden

Luleå ser ut att få tillbaka tre spelare som tillsammans missat 31 matcher den här säsongen. Nu är de tillbaka i träning igen, något som gläder norrbottningarna.

Säsongen har inte riktigt gått som Luleå tänkt sig och nu rikerar klubben att missa slutspel. I jakten på sluspelsplatsen få nu ”Stålmännen” tillbaka tre kuggar som varit skadedrabbade, skriver Norrbottenskurien.

Julius Junttila, Gustav Rydahl och Petter Emanuelsson har missat många av Luleås matcher den senaste tiden, nu är alla tre tillbaka i träning.

Finske forwarden Julius Junttila har missat elva matcher på grund av en fotskada, nu hoppas han vara tillbaka i spel den här veckan.

– Det går rätt bra och det här var min första hela träning som jag körde fullt ut. Så det går åt rätt håll. Jag tror att jag ska spela denna vecka och vi får se om det blir på torsdag eller på lördag. Jag känner att jag är nära, säger Junttila till Norrbottenskuriren.

Juntilla tror att han är nära toppformen och under förra veckan var han på is varje dag. Nu tränar han med laget igen.

Luleå fick två fotskadade i samma match

Fotskadad har även Petter Emanuelsson varit. Igår var han tillbaka i träning med laget efter att ha missat de senaste elva matcherna även han.

– Det var första träningen där jag gick fullt med lite närkamper. Så det var kul. Det kändes bra och gäller att komma i gång med start och stopp för att få i gång benen, säger han till Norrbottenskuriren.

Emanuelsson har en bit kvar till toppformen och tror inte att han kommer till spel redan imorgon torsdag. Det är ett beslut han lämnar till tränarna och läkarteamet.

Gustav Rydahl har haft problem med ljumskarna och missat nio matcher. Skadan är läkt och Rydahl känner sig redo, även om han har lite problem med tajmingen just nu.

– Det är lugnt och bra nu. Det känns bra i alla fall. Det var min första riktiga träning på en och en halv månad så det var lite extra jobbigt men kul att vara tillbaka, säger Rydahl till Norrbottenskuriren.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN