GÄVLE-DALADERBYT: Zackrisson vet vem han vill tackla

Ikväll går det första Gävle-daladerbyt på flera år mellan Leksand och Brynäs av stapeln. Hockeybladet fick ett snack med Patrik Zackrisson som berättar vem han helst tackla vill tackla.

Det första Gävle-daladerbyt för säsongen spelas imorgon. Hockeybladet tog ett snack med Leksands värvningsbomb Patrick Zackrisson, som vet vem i Brynäs han vill ge en extra bröstvärmare under matchen. Valet sker utan att tveka.

– Aa jag får väl säga Rödin då, säger han med ett skratt till Hockeybladet.

Roligt med derby

32-åringen fostrad i Skå från Ekerö utanför Stockholm ser fram mot att spela ett klassiskt hockeyderby. Det är hans första Gävle-daladerby och han är extra peppad inför kvällen. Däremot är han osöker på vilket den hetaste hockeydrabbningen i Sverige är.

– Jag vet inte riktigt, faktiskt, om jag ska vara ärlig. Alla har liksom sin charm på något sätt. 

Laddar som vanligt

För Patrik Zackrisson är laddningen inför derbyt som en helt vanlig match, även om han är inställd på en match med större och starkare känslor än i en normal match. Han räknar med att trycket från Leksandspubliken kommer att ge dem extra energi, något som spär på känslorna. Då får man anspassa spelet lite efter det.

Vem som vinner enligt Zackrisson? Leksand så klart! Vem som avgör matchen?

– Det blir Jon Knuts som avgör.

Bra start

Leksand har startat återkomsten till SHL riktigt bra. Inför kvällens derby ligger de på en femteplats, men bara tre poäng upp den andra nykomlingen, Oskarshamn, som leder serien. Spelmässigt hänger Leksand med redan från start. Leksandsforwarden tycker att starten har varit helt okej, trots att man inte fått med sig poäng i alla matcher.

– Klart att man kunde fått till det där lilla extra, men det känns okej, säger Zackrisson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN