GÄVLE-DALADERBYT: Blomqvist vet vem som vinner

Brynäsveteranen Jacob Blomqvist vet vem som vinner Gälve-daladerbyt mot Leksand på tisdagskvällen. Den assisterande kaptenen ger också sin syn på lagets inledning av säsongen.
– Det blir Brynäsvinst, säger han till Hockeybladet.

Inför kvällens Gävle-daladerby har Hockeybladet pratat med Brynäs veteran och Jacob Blomqvist vet vilka som vinner. Att det blir hans Brynäs som går segrande ur derbystriden råder det ingen tvekan om hos forwarden. Att det inte varit ett derby för Brynäs på något år är nåt spelarna märker bland fansen.

– Alla frågar, ”när möter ni Leksand?” och det blir ett stort fokus på de matcherna, säger Jacob Blomqvist till Hockeybladet.

Blomqvist anser att Gävle-daladerbyt är den hetaste matchen i Hockeysverige och han ser verkligen fram mot kvällens match på bortais. När Hockeybladet känner Blomqvist på pulsen om vilken som är den hetaste matchen kommer svaret snabbt.

–  Jao, då får jag nog säga Brynäs-Leksand-matcherna. 

Det brukar bli extra heta känslor och även om han inte tror att domarna vill tilåta mer, rycks de kanske med av stämningen och nivån blir en annan.

Knuts får se upp

För Blomqvist är derbyt mot Leksand en extra tändvätska, då han spelat i just Leksand under tre säsongen. Vem han vill ge en extra bröstvärmare under kvällens match är tydlig.

– Jag vill sätta in den på Jon Kunts, säger han med ett leende.

Att det blir Brynässeger vore allt annat än tjänstefel att tippa flr den 32-årige veteranen. Blomqvist har dock kollat in i spåkulan ordetligt och kan även avslöja matchhjälte och resultat.

– Vad tror jag? Greg Scott får jag väl ändå säga och 4-2 till Brynäs, säger han kaxigt.

Säsongsinledningen

Hockeybladet tar också pulsen på Brynäs start på säsongen och det är blandade betyg från Brynäsforwarden. Laget fick en kanonstart borta mot Frölunda, men sedan har det gått sämre. Matchen mot Linköping var bra i två perioder, sedan tappade man en ledning med 3-1 till förlust på övertid. I den senaste matchen förlorade Gävlelaget hemma mot Färjestad, där var lagets nivå inte på topp. Hur SHL-säsongen startat för Blomqvist själv?

– Helt okej ändå, spelmässigt tycker jag att det varit ganska bra, men resultatmässigt tycker jag att de kunde varit lite mer. 

Förväntningar och mål

Några större förväntningar och mål har inte forwarden satt upp, han siktar på att utveckla sig själv för varje år. Dessutom gäller det att det ska vara kul att spela.

– Just nu tycker jag att det är jäkligt kul med hockey, jag är otroligt taggad och tycker att det är väldigt roligt i år.

En av anledningarna till att det just är så kul med hockey just nu är den fantastiska kemi han känner av i gruppen. Han är säker på att det kommer gå bra för Brynäs i år.

– När man tycker att det är kul och det är bra i gruppen, och allt sånt där så kommer det till att gå bra också.

Läs även vad Leksands Patrik Zackrisson känner inför derbyt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN