Frölundaseger trots skakig inledning

Det var höstens överraskningslag som gästade fjolårets Svenska mästare Frölunda ikväll och överraskade gjorde de till en början.

Tabelltvåan Frölunda fick en tuff inledning trots favoritskapet i kvällens möte med Karlskrona. Bortalaget tog ledningen efter ungefär åtta minuters spel genom Mattias Guter som fick sätta sitt tionde mål för säsongen assisterad av Joel Kellman och Robin Gartner. Man kan tänka sig att Frölunda skulle lägga i en högre växel men det var gästerna som lyckades utöka innan paus. Rättare sagt med endast fem sekunder kvar till pausvila. Robin Gartner inkasserade sin andra assistpoäng för kvällen när Joel Kellman satte 0–2-målet.

Dags för Frölunda att visa mästarklass

Efter den sensationella inledningen från bortalaget så var det verkligen dags för Göteborgarna att steppa upp. Publiken i Scandinavium skulle få sin reducering i mellanakten. Mats Rosseli Olsen satte pucken i nät  till 1–2 framspelad av Sebastian Stålberg och Nicklas Lasu. Något fler skott från hemmalaget men inget av dessa hittade in bakom Johan Holqvist innan paus och ställningen var 1–2 inför tredje.

Fjärdekedja kliver fram

I tredje var det dags för Frölunda att ta hem de tre poängen. Efter att kedjan Stålberg–Lasu–Rosseli Olsen satt lagets första mål så skulle de rädda matchen för Frölunda. Visst, det var Johan Sundström som skulle sätta kvitteringen för Frölunda redan efter 27 sekunder in i period nummer tre men sedan var det dags. 3–2 gjordes av Sebastian Stålberg efter sex minuters spel i perioden, framspelad av kedjekamraterna. Sedan dröjde det till matchens slutskede innan Karlskrona tryckte på framåt på allvar och plockade ut Johan Holmqvist. Då var det dags för den tredje spelaren i kedjan att bli målskytt. Nicklas Lasu fick sätta pucken till 4–2 i tom kasse. Matchen skulle sluta 4–3 efter att KHK’s Joel Kellman fick bli tvåmålsskytt med 13 sekunder kvar.

Frölunda HC – Karlskrona HK 4–3 (0–2, 1–0, 3–1)
0–1 (08.11) Mattias Guter (Joel Kellman, Robin Gartner)
0–2 (19.55) Joel Kellman (Robin Gartner)
1–2 (27.32) Mats Rosseli Olsen (Sebastian Stålberg, Nicklas Lasu)
2–2 (40.27) Johan Sundström (Henrik Tömmernes, Victor Olofsson)
3–2 (46.01) Sebastian Stålberg (Mats Rosseli Olsen, Nicklas Lasu)
4–2 (58.51) Nicklas Lasu (Mats Rosseli Olsen, Matt Donovan)
4–3 (59.47) Joel Kellman (Henrik Nilsson, Alexander Bergström)