Frölunda vann trots sent kvitteringsmål av Örebro

Frölunda kunde ta sin 16:e vinst på hemmaplan av 17 möjliga den här säsongen när man under kvällen besegrade Örebro i sudden death. Segerskytt blev Johan Sundström som avslutade kvällens match med ett distinkt handledsskott bakom Julius Hudacek.

Det var en målsnål tillställning i Scandinavium när Frölunda återigen mötte ett desperat Örebro med nya tränarna Niklas Sundblad och Petri Liimatainen i båset.

Efter en mållös första period skulle hemmalaget få anledning att jubla när norrmannen Mats Rosseli Olsen nätar för första gången under kvällen. Assistpoängen till Nicklas Lasu och Sebastian Stålberg och ställningen på tavlan var 1-0 för hemmalaget inför sista perioden.

Där såg det länge ut som att Frölunda skulle gå mot en betryggande trepoängare men det ville Örebro ändra på. Ett kämpande bortalag kunde till slut spräcka Johan Gustafssons nolla när backen Bobbo Petersson sprätter upp pucken i nättaket efter en öppnande pass av Libor Hudacek. 1-1 på tavlan efter 60 spelade minuter och matchen skulle gå till förlängning.

Första poängen för tränarduon i nya klubben

Efter tre minuter och 26 sekunder kunde matchen avgöras när Johan Sundström åker upp över planen och avslutar genomåkningen med en riktig pangträff i nätet. 2-1 till Örebro och serieledarna befäster sin serieledning. Notera att det här var första inspelade poängen för Örebros nya tränarduo sedan tränarbytet.

Frölunda HC – Örebro HK 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)
1-0 (26:15) Mats Rosseli Olsen (Nicklas Lasu, Sebastian Stålberg)
1-1 (57:19) Bobbo Petersson (Libor Hudacek, Greg Squires)
2-1 (63:26) Johan Sundström (Henrik Tömmernes)
Skott: 25-15 (9-5, 9-3, 3-7, 4-0)
Tekningar: 40-27 (10-10, 15-10, 12-7, 3-0)